Xavier Delnoij | Wonen à la Carte

Xavier Delnoij | Wonen à la Carte

Estafette-interview | juli 2020 | Week 29 | #10

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Xavier Delnoij.


Naam en bedrijf
Xavier Delnoij. Wonen à la Carte: projectontwikkelaar die zich richt op kleinschalige woningbouwplannen met als specialisatie mede opdrachtgeverschap. Mede opdrachtgeverschap zorgt voor maximale inspraak voor de toekomstige kopers, maar combineert dit wel met de expertise van een projectontwikkelaar in het ontwikkeltraject

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Geboren en opgegroeid in Maastricht. Bouwkunde gestudeerd in Eindhoven en na diverse omzwervingen via De Boompjes, Blijdorp, Rosmalen en ’s Hertogenbosch ruim 5 jaar geleden in Park16hoven geland. Getrouwd met Charlotte en samen met onze kinderen Floris (8), Merel (6) en Lauren (4) ervaren wij Park16hoven als het beste van twee werelden

Waar kunnen we je van kennen?
Die met die zachte G….Vele jaren als ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed en BPD gewerkt en sinds ruim een jaar gekozen voor een stukje ondernemerschap en gekozen om de ervaring die ik bij grote organisaties heb opgebouwd toe te passen in een kleine organisatie. Mijn passie voor co creatie en mijn overtuiging dat het kopen van een huis geen brood is wat je koopt bij de bakker, dus dat het normaal is, dat je enige inspraak wordt geboden om je woning custom made te maken, kan ik bij Wonen à la Carte uitstekend toepassen.

Waar kunnen we je voor bellen?
Goed eten, drankje, stukje hardlopen of fietsen en uiteraard deelname aan een woningbouwplan waarbij participatie voor kopers wordt gewaardeerd.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Afhankelijk van het werkrooster van Charlotte, zij werkt in het Sophia Kinderziekenhuis, dus heeft met enige regelmaat weekenddiensten, met de kids in de weer, dan wel mooi rondje hardlopen of met de racefiets op pad.

Beste restaurant
Osteria Liz aan de Berkelselaan vinden wij erg geslaagd.

Mooiste gebouw
Euromast, niet door haar schoonheid, maar wel als icoon.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Bezoek aan Vervat, toen mijn ouders op zoek waren naar een nieuwe caravan.

Mooiste plek in Rotterdam
Komend vanuit het zuiden de Brienenoordbrug oprijden en dan naar links kijken.

Inspiratiebron
Door te sporten en bezoek aan buitenlandse steden (de laatste was Lissabon).

Guilty pleasure
In de ochtend Limburgse vlaai eten.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Gaat alle kanten op, van Duitse apres ski, Guus Meeuwis, Snelle tot aan Di-rect.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Sporten (hardlopen, racefietsen, squashen), uit eten en op vakantie.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Met het gezin drie dagen in de Efteling geweest. Echt in een bubbel gezeten, fantastisch hoe ze daar in alle geledingen het serviceniveau hebben doorgevoerd.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
In de eerste plaats de rest van het team van Wonen à la Carte, want we werken met zijn achten. Mijn passie ligt bij het gehele ontwikkeltraject, van acquisitie t/m realisatie en ben dus meer een allround ontwikkelaar dan een specialist die zich alleen thuis voelt bij of acquireren of uitontwikkelen. In mijn rol als directeur projectontwikkeling komt dit dan ook goed van pas en moet ik zowel bouwkundig, economisch als juridisch onderlegd zijn. Je moet verder kunnen praten op alle “niveaus”, want we werken samen met vele uiteenlopende partners zoals stedenbouwers, architecten, constructeurs, aannemers, makelaars, hypotheekspecialisten, ambtenaren etc etc.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ons specialisme is mede opdrachtgeverschap, waarbij we ons richten op een hybride vorm van particulier en collectief particulier opdrachtgeverschap aan de ene zijde en de reguliere projectmatige ontwikkeling aan de andere zijde. Kopers hebben wij ons veel keuze mogelijkheden, wel afgebakend vanuit de randvoorwaarden van de locatie, zodat het ook voor de rest van de adviseurs een leuk en een wat zakelijker proces gaat worden.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Samenwerken moet je doen met leuke partijen, je moet plezier hebben. Beter de helft van iets dan 100% van niets.

Wat wil je later worden?
Trots zijn op de projecten die we gerealiseerd hebben en waar mensen hun woongeluk vinden, dat is het namelijk het mooie aan projectontwikkeling dat je daadwerkelijk een stukje stad of dorp maakt.
Luxe vinden om niet te hoeven werken om rond te komen, maar alleen doen omdat het plezier oplevert.

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Wouter Haeser van BHW Advocaten en wil van hem ook nog dit weten: De schijnwerper was afgelopen periode wat minder gericht op de nieuwe stikstof regels, maar welke impact gaat dit nog hebben op de hoeveelheid nieuwe woningen die er jaarlijks eigenlijk gerealiseerd dienen worden?

Vraag speciaal aan jou namens Niels Baars van De Makelaars: Wat zou voor jou een gedroomde ontwikkeling zijn waar Rotterdam nog decennia op kan teren.
Laat het nieuwe Feijenoord stadion er nu eindelijk echt eens komen, getekend door het Rotterdamse en wereldberoemde architectenbureau OMA. Een wereldstad als Rotterdam hoort ook een voetbalstadion van een niveau te hebben wat als gastheer kan fungeren voor een Champions league finale en de volgende trekpleister wordt waar toeristen die Rotterdam bezoeken naar toe kunnen gaan.


Visitekaartje
Xavier Delnoij
LinkedIn
W
www.wonenalacarte.nl
M xdelnoij@wonenalacarte.nl
T 06-16 96 91 39