Thekla Trouw | Vastgoed en Financieel advies

Thekla Trouw | Vastgoed en Financieel advies

Estafette-interview | juni 2020 | Week 24 | #5

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Thekla Trouw.


Naam en bedrijf
Thekla Trouw Vastgoed & Financieel Advies richt zich als “adviseur wonen” op het onderzoeken en adviseren over de vraagzijde van de woningmarkt om vervolgens het verkoopmanagement, de vastgoedcommunicatie en de nieuwbouwmarketing te verzorgen. Vervolgens wordt het project in verkoop gebracht en heeft de opdrachtgever altijd verkoopcapaciteit in huis. Thekla Trouw werkt in opdracht van de projectontwikkelaar- aannemer, kandidaten doen op deze manier rechtstreeks zaken met de betreffende onderneming

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in Geervliet op Voorne-Putten in een monumentaal pand uit 1730.  Ik woon daar alleen, binnenkort weer met mijn nieuwe pup Fiep, een teckel. Mijn twee dochters van 27 en 24 zijn uitgevlogen.
Mijn oudste dochter Mieke van der Weerd heeft bouwkunde gestudeerd en werkt ook als zelfstandig ondernemer en Loes van der Weerd studeert momenteel af. Ze heeft een leuke baan bij een strategisch bureau en wil ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. Het doet me goed om te zien hoe actief en ondernemend ze zijn… én autonoom: ze willen en kunnen hun eigen broek ophouden, heerlijk!

Waar kunnen we je van kennen
Van de dame die een tikkeltje eigenwijs haar eigen plan trekt. Graag neem ik een klus aan van een aannemer en/of ontwikkelaar waarbij ik het hele verkoopmanagement kan oppakken. Van A tot Z, dat wil zeggen tot en met de sleuteloverdracht. Ik krijg namelijk niet alleen energie van verkoop, maar ook om het hele proces samen met kopers te beleven… Hen te helpen aan hun droomhuis, zodat ze helemaal naar hun zin wonen en met maandlasten die ze er voor over hebben.
 
Het kunnen kleine projecten zijn, zoals nu tien woningen aan de Smithilseweg in Hellevoetsluis. Heel bijzonder: dat is een project van een aannemer die de locatie waar zijn bedrijf nu nog gevestigd is, gaat herontwikkelen.  Maar aan de Nieuwe Vesting in Hellevoetsluis werk ik al bijna acht jaar. We zijn nu toe aan de laatste fase. Hardstikke nieuw is de IJzergieterij in Hardinxveld-Giessendam, ook de herontwikkeling van een oud bedrijventerrein. Zo’n klus wordt in de loop der tijd echt je kindje. En zo is er nog veel meer… neem gerust een kijkje op mijn website.https://www.theklavanderweerd.nl/

Waar kunnen we je voor bellen
Voor alle leuke verkoopklussen, waarbij een verkoopmanager gezocht wordt met tomeloze energie.

Waar kunnen we je vinden op zondagmorgen
Dat is een beetje seizoensgebonden: in de winter ga ik graag ontbijten in de stad of zit ik in mijn eigen keuken aan de koffie met een stapel kranten en lekkere foute muziek op de achtergrond. In de zomer ga ik graag naar het water en rommel ik wat op een zeilbootje.

Beste restaurant
Dat zijn er best veel. Vraag me in een plaats wat een leuk restaurant is en grote kans dat ik je dé eettip kan geven, met het lekkerste wijntje erbij. Ik vind zelf koken heel leuk, maar ik laat me ook graag verwennen en verrassen. Een superrestaurant in Middelburg is Scherp… Heerlijk om met een bootje richting Zeeland te gaan. Zullen we dat in de zomer doen?
Mevrouw Meijer in Rotterdam is ook bijzonder. Mijn jongste dochter woont in Noord en ik spreek met haar graag daar af na werktijd.
Natuurlijk hebben we op Voorne-Putten ook leuke tentjes. Bijvoorbeeld De Smaeck van Brielle, waar m’n andere dochter woont.  Met vrienden van buiten onze regio ga ik heel graag naar Oliva in Rotterdam.

Mooiste gebouw
Fascinerend vind ik oudere woningen. Er staat bijvoorbeeld veel moois aan de Straatweg in Rotterdam: met kerst zijn daar al die gezellige grote loofbomen versierd met lichtjes. Daar word ik blij van.  
Daarnaast ben ik dol op oude kerken. Ik zou het geweldig vinden om in een oude kerk te gaan wonen, samen met vijf tot zeven leeftijdsgenoten een mooie tijd met elkaar hebben. Als ik droom heb ik de kerk verduurzaamd, zit er een moderne glazen lift in en hebben we op de begane grond een grote ontmoetingsruimte waar we mensen kunnen ontvangen. In de keuken kun je met elkaar koken en voor de privacy heeft iedereen een royaal loftachtig appartement. Er staan hier en daar nog wel wat kerken in Rotterdam-Noord. Graag nodig ik dan ook als volgende kandidaat voor deze sessie een bevlogen architect uit van wie ik nog niet zoveel weet.
En natuurlijk is ook het Postkantoor op de Coolsingel prachtig. Een aantal jaren geleden was ik er binnen en bedacht ik me hoe gaaf dat zou kunnen worden. Mooi dat het nu eindelijk ontwikkeld wordt.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Als klein meisje met mijn opa en oma op zaterdagmorgen naar de stad. Mijn oma was niet gemaakt voor het dorp waarin ik ben opgegroeid, vandaar dat we een bezoekje brachten aan de Bijenkorf en Vroom & Dreesman. Daarna een kruimeltaartje eten bij een tearoom. Ik meen dat het Sittard was aan het Rodezand. Ik kom er nog regelmatig langs; er zit nu een coffeeshop. En dan komt er een grote glimlach op mijn gezicht.

Mooiste plek in Rotterdam
De bruggen: de Willemsbrug en de Erasmusbrug. Zo prachtig met het water en vooral ’s avonds in het donker. Als ik dan terug rijd naar Voorne-Putten, overvalt mij een gevoel van trots: Rotterdam is zo veranderd is in de afgelopen jaren, zo overweldigend mooi.  

Inspiratiebron
Mijn (jonge) collega’s bij de ontwikkelaars waar ik voor werk! Wat mis ik dat nu: het werken in een team. Toch ben ik blij en trots dat ik mijn zelfstandigheid kan behouden en voor verschillende opdrachtgevers echt het verschil kan maken.

Quilty pleasure
Voor de wind zeilen met Nederlandse muziek aan en de ondergaande zon aan de horizon. 

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
André Hazes junior, Guus Meeuwis, Claudia de Breij en Randy Crawford. 

Wat doe je het liefst als je niet werkt
Ik reis erg graag. Heel divers: trip door India, met een hippie-busje door Australië trekken, maar ook met de auto kriskras Frankrijk door en dan lekker slapen in chambres d’hôtes.
Omdat de wereld er nu anders uitziet, trek ik er graag op uit met mijn zeilbootje. Waarbij ik het ene moment de schipper ben en het andere moment de opstapper. Zo enorm leuk!

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Mijn nieuwe pup Fiep verwelkomd. En een bijzonder plan bijna uitverkocht.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Mijn collega’s die me inspireren. Ik werk veel alleen, maar kan absoluut niet zonder de inspiratie en gezelligheid van anderen. Mijn standaarduitspraak is dan ook: het snelst ga ik alleen, maar het beste in het team.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Goeie vraag, dat is denk ik het mooiste aan wat ouder worden, dat je beseft dat het gaat om halen én brengen. Luister ook eens naar die ander, werk samen en voel niet alles meteen als concurrentie of aanval.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit gehad hebt
Het was geen advies van anderen, meer iets wat ik mezelf steeds inprent: zorg voor focus! Je kunt niet alles willen doen, specialiseer je! Toen ik tien jaar geleden de switch van de enorm gestructureerde bank naar projectontwikkeling maakte, wilde ik alles. Overal zag ik kansen, alles vond ik interessant. Inmiddels heb ik goed in beeld waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik blij van word.

Wat wil je later worden?
Graag zou ik een sales-klus willen doen in een land aan de Middellandse Zee. En ik wil best wel een klusjesvrouw worden bij een start-up. De vergoeding laat ik dan afhangen van de mogelijkheden.

Aan wie geef jij het stokje door?
Louis Aussen, vraag speciaal aan hem: Help mij bij het vinden van de juiste woonoplossing voor de Thekla’s van de komende tijd. 

Vraag speciaal aan jou van Minou Woestenenk van Woestenenk Legal:
Waar ben je het meest trots op?
Lieve en spontane Minou, dank voor de uitnodiging voor deze rubriek en dat ik wat meer van mezelf en mijn manier van werken heb mogen vertellen. Juist in deze bijzondere periode, nu corona ons allemaal op de één of andere manier raakt. Er wordt veel flexibiliteit van iedereen verwacht. En wat fijn om te zien hoe lief we allemaal voor elkaar zijn….
Het meest trots ben ik op het feit dat ik mijn roer recht heb gehouden in een lastige privésituatie, met als resultaat twee geweldige, zelfstandige dochters. Ik geniet van de dames; zo volwassen als ze zijn, maar ook dat we collega’s van elkaar aan het worden zijn. Met ieder onze eigen specialiteit en kijk op de vastgoedsector.


Visitekaartje                                                                                                                        Thekla Trouw
LinkedIn
W www.theklavanderweerd.nl
M info@theklavanderweerd.nl
T 06 – 53 50 64 97