Rogier Janssen | Jager Janssen architecten

Rogier Janssen | Jager Janssen architecten

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Rogier Janssen.

Naam en bedrijf
Rogier Janssen, Jager Janssen architecten.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in West en mijn vriendin met haar dochter in Noord, sinds een jaar hebben we samen een volkstuin vlakbij het Vroesenpark.

Waar kunnen we je van kennen?
De transformatie van station Rotterdam Bergweg is een van de pareltjes die we in onze mooie havenstad hebben gerealiseerd, maar ook de rode uitbreiding van het clubhuis van VOC is er een voor de kenners. En de liefhebbers van de linker Maasoever kennen mij uiteraard van samenbouwproject Overtuin en Overhoeks aan de Laan op Zuid.

Waar kunnen we je voor bellen?
Onze hoogwaardige architectuur verbindt binnen met buiten op een natuurlijke manier. Natural luxury noemen we dat. Als je daar naar op zoek bent, meteen bellen!

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Allereerst in bed, want uitslapen in het weekend vind ik heerlijk. En tot mijn toch wel zware knieblessure altijd op het voetbalveld, al is dat in de kelderklasse juist vaak zeer vroeg opstaan om op  tijd op het veld te staan… Ik ga nog wel graag kijken, maar tegenwoordig ben ik zondags vooral actief in de tuin, ook met het bouwen van ons tuinhuisje, a.k.a. The Cabin.

Beste restaurant
Restaurant Het Bosch natuurlijk, aan de Nieuwe Meer in Amsterdam: heerlijke kreeft en voortreffelijke wijnen onder het genot van fraaie Rotterdamse architectuur.

Mooiste gebouw
Het mooiste gebouw dat ik ken, staat in Zwitserland; Therme Vals, naar ontwerp van Peter Zumthor, magnifique!

Eerste herinnering aan Rotterdam
Teleurstellend concert van Dire Straits in de Kuip, had ik nota bene om 05:00 uur ’s-ochtends voor in de rij gelegen om kaartjes te bemachtigen én 20 km gefietst. Gaat die Mark K. een kwartier met z’n vinger in z’n oor staan omdat Rotterdam te hard juicht… Als architect-to-be was ik wel zeer gecharmeerd van het Nationale Nederlanden gebouw, toen het hoogste gebouw van Nederland als ik het wel heb.

Mooiste plek in Rotterdam
Het Vroesenpark in de zomer, heerlijke plek. Het mooie eraan vind ik dat het echt een plek is voor iedere Rotterdammer. Beetje BBQ-en, voetballen, muziekje luisteren en als je zelf te lui bent om proviand mee te nemen, is daar het Vroesenpaviljoen om je lekker te goed te doen aan van alles en nog wat, mooi gebouwtje ook!

Inspiratiebron
Ik haal inspiratie uit van alles en nog wat, maar bij het vormgeven van architectuur is het mij opgevallen dat ik vooral kijk naar het lijnenspel van automobielen en bijbehorende details. Heb altijd iets met auto’s gehad…

Guilty pleasure
Broodje kroket. Met grof gemalen mosterd en zo’n zoetig, plakkerig wit puntje.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Dr. Dre en De Jeugd van Tegenwoordig zijn momenteel weer even favoriet [Ik word oud :)]

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Klussen aan ons tuinhuisje vind ik heerlijk om te doen, lekker met m’n handen bezig zijn in plaats van het hoofd. En als de klus geklaard is, drink ik graag een koud biertje op de goede afloop. Liefst op een van de terrassen in de stad of in het Vroesenpark.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Afgelopen maand met verschillende goede vrienden 1 op 1 afgesproken op de tuin en thuis, fijne gesprekken, gezellig een biertje er bij en samen muziek luisteren

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Goede architectuur maken wordt steeds ingewikkelder. Wet- en regelgeving verandert constant, ruimte wordt schaarser en echt duurzaam bouwen is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Het lijkt wel alsof er steeds meer specialismes nodig zijn. Als architect ben je toch een generalist, al zou je het willen, je kunt niet alles weten.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
De aanhouder wint. Doorzetten dus. Probeer daarbij de mooist denkbare oplossing te vinden. Je voelt zelf wel aan of je die hebt gevonden, maar hou het zo simpel en overzichtelijk mogelijk. Met veel kleine stapjes kom je er.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
KISS. Keep It Stupid SimpleWat wil je later worden?
Boswachter. Dat lijkt me heerlijk rustgevend. Mijn scheppingsdrang zorgt voor een immer sluimerend gevoel van onrust, dat even wegebt als ik weer eens iets moois verzonnen of gemaakt heb, maar innerlijk helemaal rustig worden lijkt me heerlijk. Boswachter dus?

Ik geef het stokje door aan Bart Cardinaal van HUNC design en wil van hem ook nog weten: The Flying Grass Carpet is een daverend internationaal en Rotterdams succes. Geweldig project om vrolijk van te worden! Jammer genoeg is het van kunstgras en daar ben ik als voetballer niet zo dol op. Wat kun jij verzinnen met levend, natuurlijk materiaal dat ons nóg vrolijker gaat maken?

Vraag speciaal aan jou van Renate van der Hoeff van THL Advocaten  Wat zou jij nog willen ontwerpen en waar zou dat moeten komen te staan?
Ik zou wel eens een volledig autarkisch vakantiepark willen ontwerpen in het bos [zie boven] of vlakbij het strand, met een familie van bescheiden, kleine, fraaie, natuurlijke accommodaties en faciliteiten die de omringende natuur mooier en de bezoeker blijer maken.

Visitekaartje
Rogier Janssen
LinkedIn
www.jagerjanssen.nl
rogier@jagerjanssen.nl
T  010 750 79 59
Facebook