Renate van der Hoeff | THL Advocaten

Renate van der Hoeff | THL Advocaten

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Renate van der Hoeff.

Naam en bedrijf
Renate van der Hoeff van THL Advocaten.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Mijn huis staat op de Müllerpier in Rotterdam. Ik woon daar semi-alleen; de helft van de tijd met zoon Hidde van 10 jaar en de andere helft alleen met zonder relatie.

Waar kunnen we je van kennen?
Ik hobbel al even rond op de borrels van de vastgoedsociëteit.

Waar kunnen we je voor bellen?
Zakelijk gezien voor alles wat te maken heeft met het huurrecht, zowel voor woningen als bedrijfsruimte. Ook als er erfgrensgeschillen zijn, mag je me bellen.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Ik vind het heerlijk om met mijn zoon uitgebreid te ontbijten (soms ook buiten de deur, bijvoorbeeld bij Lilith aan de Nieuwe Binnenweg), maar in mijn eentje aan de keukentafel te zitten met een krant en cappuccino en/of een beetje rommelen in huis is ook fijn, al dan niet na een sportactiviteit in de buitenlucht.

Beste restaurant
Ik wil niet kiezen! Maar als het dan moet en het mag weer dan ga ik graag naar HMB.

Mooiste gebouw
Ik beperk me tot Rotterdam en kies dan (mede uit sentimentele overwegingen) voor de Van Nelle Fabriek, waar we in 2006 met ons kantoor begonnen zijn.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Naar de markt met mijn moeder. Toen raasde de treinen nog boven je hoofd. En ik kreeg natuurlijk een puntzak patat met mayo of stroopwafelkruimels.

Mooiste plek in Rotterdam
Vanaf de verhoging in het Park (bij Parkheuvel), aan de ene kant de bomen in het Park, aan de andere kant uitkijkend over de Maas.

Inspiratiebron
Ik heb geen bewuste inspiratiebron, ik haal mijn energie uit onverwachte ontmoetingen, gesprekken, mijn innercircle.

Guilty pleasure
Een pot Ben & Jerry’s en Country Coffeehouse (spotify) op zondagochtend.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
De playlist van mijn zoon en mijn eigen playlists die ik wekelijks aanvul. Als ik een liedje hoor dat ik niet ken, dan schakel ik Shazam in en zet ik het liedje erbij. Zo kom ik op bands die ik nog niet ken. Leuk om op die manier (voor mij) nieuwe muziek te ontdekken.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Wandelen op plekken waar ik nog nooit ben geweest.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Cocktailavond met drie vriendinnen. Ieder heeft met één fles uit mijn beschamende alcoholvoorraad (hij is behoorlijk divers omdat ik weinig drink J) een cocktail samengesteld.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Het leven van een advocaat is behoorlijk solitair. Ik overleg graag met kantoorgenoten en als het heel praktisch wordt laat ik mij graag informeren door specialisten in andere vakgebieden (bijvoorbeeld een geluidsdeskundige of een aannemer).

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Een goed contract biedt zekerheid en veiligheid voor de toekomst. Ik zie dat nog wel eens mis gaan, dan staat er te weinig op papier. Ook denk ik weleens ‘had me even gebeld, één telefoontje, en ik had je wat ellende kunnen besparen’.  Ik denk graag mee en één telefoontje kost niets.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
“Renate, je moet je ernstig afvragen of jij daar gelukkig gaat worden”, toen ik in dubio was of ik de ladder zou gaan beklimmen binnen het kantoor waar ik toen werkte. De andere optie was voor mezelf beginnen. Ik koos toen voor het laatste. Nooit spijt gehad.Wat wil je later worden?
Ik ben het al.

Ik geef het stokje door aan Rogier Janssen van Jager Janssen Architecten en wil van hem ook nog weten: Wat zou jij nog willen ontwerpen en waar zou dat moeten komen te staan?

Vraag speciaal aan jou van Nico Alsemgeest van Design & Build BV:  Welke bekende Nederlander zou je als cliënt verhuurder ooit, als uitdaging, willen bijstaan en waarom?
Prins Bernhard jr. heeft flink wat vastgoed. Lijkt me wel spannend om een royalty te vertegenwoordigen. Ik ben niet heel formeel in mijn benadering dus ik ben benieuwd of dat gewaardeerd wordt.

Visitekaartje
Renate van der Hoeff
LinkedIn
W www.thladvocaten.nl
rh@thladvocaten.nl
T  010 750 44 75