Petra Reijntjes | Sweco Nederland

Petra Reijntjes | Sweco Nederland

Estafette-interview | oktober 2020 | Week 44 | #24

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Petra Reijntjes.

Naam en bedrijf
Petra Reijntjes, bouwprojectmanager bij Sweco Nederland in Rotterdam.
Sweco heeft 5 jaar geleden Grontmij overgenomen en heeft daarvoor weer Kats & Waalwijk overgenomen waar ik in 1999 begon. In de jaren ‘90 werkte ik bij Volker Bouwmaatschappij (nu BAM Woningbouw).

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon op Heliport (ook bekend als Kabouterdorp of Klein Volendam) in Het Oude Noorden Rotterdam. En dat appartement heb ik helemaal voor mezelf beschikbaar, dus zonder man, vrouw of kinderen.

Waar kunnen we je van kennen?
Natuurlijk van de VSRR, ergens in de Rotterdams horeca, van het North Sea Jazz Festival, Tram Lijn 10 en natuurlijk van Sweco projecten, zie ook dit filmpje.

Waar kunnen we je voor bellen?
Een filmpje pakken, een hapje eten of een drankje doen.
Maar zeker ook voor werk: Momenteel zit ik in een werkgroep die op zoek is naar een nieuw kantoor voor Sweco in Rotterdam, dus als je hiervoor ideeën hebt, bel me vooral.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Thuis met een gebakken eitje, de zaterdagkranten en lekker muziekje op de achtergrond.

Beste restaurant
Restaurant De Jong in de Hofbogen, of beter gezegd de eerste Hofboog als je van het oude Shellgebouw het viaduct onderdoor richting Raampoortstraat loopt… als we weer mogen.

Mooiste gebouw
Gebouwen! Vreewijk, tuindorp Vreewijk in Feijenoord. Hier stond mijn wiegje terwijl ik toen natuurlijk nog niet doorhad hoe bijzonder deze wijk is. De wijk is begin 20e eeuw opgezet door bekende Rotterdamse heren Van der Mandele, Mees en Van Ravensteyn voor de minder gegoede bevolkingsklasse. Het is een dorp in de stad met heel veel groen. Ik kan iedereen aanraden eens een wandeling door de wijk maken en de museumwoning te bezoeken en zien hoe mooi deze meer dan 100-jarige wijk is.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Met mijn opa vissen aan de Bergse Plassen. Hij had daar een bootje genaamd Petra!

Mooiste plek in Rotterdam
De Rotterdamse skyline. Geen origineel antwoord, wel het gevoel thuiskomen als je van zuid naar noord de Brienenoordbrug op rijdt of vanaf de A13 over de fly-over van Kleinpolderplein.

Inspiratiebron
Aletta Jacobs: De vraag naar recht eist gevoel van plicht
Nelson Mandela: Het lijkt altijd onmogelijk tot het is verwezenlijkt
Pipi Langkous: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan
Martin Bril: Je mist meer dan je meemaakt!

Guilty pleasure
Grote patat mayo van Bram Ladage en Blauw Bloed kijken.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Toppop 50 jaar en deze zomer mijn eigen samengestelde lijst Not See Jazz 2020 (als troostmuziek voor het niet doorgaan van North Sea Jazz dit jaar).

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Fitness, zwemmen, film kijken, lekker eten. Naar de bergen om te paragliden!

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Strand- en duinwandeling in Rockanje 2e slag tijdens een storm.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Als projectmanager heb ik een project en mensen nodig om te managen. Het is mijn lust en leven om projecten te realiseren en mensen te laten bloeien in hun vak.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Projecten realiseren, van papier (of model) tot aan de sleutel die de voordeur van je nieuwe gebouw opent. Dat doe ik door de juiste mensen samen te brengen en te laten samenwerken, waarbij natuurlijk het geld en de tijd in de gaten worden gehouden.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Blijf nieuwsgierig!

Wat wil je later worden?
Trambestuurder op Lijn 10 van RoMeO.

Ik geef het stokje door aan Joeri Brugman van +Joeri en voorzitter VSRR en wil van hem ook nog weten: Wat denk je dat er voor altijd anders zal zijn na corona, specifiek in vastgoedsector?

Vraag speciaal aan jou namens Dyon Aldenhoven van KlokHolding BV: Wat doet Sweco in het kader van verduurzamen van de organisatie?
Het credo van Sweco is: We ontwerpen en ontwikkelen de duurzame samenlevingen en steden van de toekomst. Hier kun je alles over lezen.
Een ingenieursbureau is vanuit de oorsprong altijd bezig met duurzaamheid. Als – toen nog – Grontmij begonnen we ooit met het in cultuur brengen van o.a. de polders zoals Wieringenmeer en NO-polder. Ze speelde een belangrijke rol bij de bouw van rioolwaterzuiveringsinstallaties, inrichting van stedelijke gebieden. Dus duurzaamheid is belangrijk binnen Sweco. We voelen zowel de verantwoordelijk en zien tevens de kans om duurzaamheid te beïnvloeden in onze eigen activiteiten en via projecten van onze klanten. We hebben drie materiële thema’s op het gebied van duurzaamheid geïdentificeerd: de externe omgeving, medewerkers en bedrijfsethiek.
Urban Insight is een 10-jarig kennisprogramma van Sweco gericht op kennisontwikkeling rondom Europese stedelijke gebieden van de toekomst. Dit doen we met data, feiten en inzichten uit alle vijftien Sweco-landen. We richten ons op zes belangrijkste uitdagingen van onze klanten: digitalisering, klimaatadaptie, energietransitie, gezonde en veilige stad, circulariteit en slimme mobiliteit.


Petra Reijntjes
LinkedIn
W www.sweco.nl en www.sweco.nl/bouwenvastgoed
M petra.reijntjes@sweco.nl
T  06 2186 6413