Onno de Gast | ODG vastgoedadvies, ontwikkeling en beleggingen

Onno de Gast | ODG vastgoedadvies, ontwikkeling en beleggingen

Estafette-interview | september 2020 | Week 37 | #17

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Onno de Gast.

Naam en bedrijf
Onno de Gast, eigenaar van ODG Vastgoedadvies.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in – dit zullen de meeste Rotterdammers wat minder leuk vinden 😉 – Amsterdam – Rivierenbuurt. Ik woon samen met mijn vriendin Isabelle.

Waar kunnen we je van kennen?
Ik ben onder andere betrokken geweest bij de aankoop van de Gooilandsingel bij het Zuidplein. Ook heb ik onlangs het pand waar vroeger Trio Autoverhuur zat aangekocht. Daarnaast was ik betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van de Scheepmakerstoren in het Wijnhavengebied.

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor de verkoop van interessante ontwikkelingsobjecten, beleggingsobjecten of als je op zoek bent naar vastgoed om aan te kopen.

En uiteraard voor een kennismakingsgesprek! Voor een kop koffie of een keer een biertje!

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Op de Padelclub, golfbaan of aan het varen met vrienden of familie. In ieder geval lekker buiten om inspiratie op te doen voor de nieuwe week.

Beste restaurant
De Jong bij de Hofbogen. Heerlijk eten voor een eerlijke prijs.

Mooiste gebouw
Hopelijk wordt dat de Zalmhaventoren of de Cooltower. Twee waanzinnige projecten die allebei met veel lef en overtuigingskracht gebouwd en ontwikkeld worden.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Toen ik met mijn opa mee naar de Kuip mocht. Wat een schitterende ambiance en wat een trots zie je als je naar de supporters kijkt.

Mooiste plek in Rotterdam
Vanaf de Maas met uitzicht op de indrukwekkende skyline waar elke keer weer iets nieuws opvalt.

Inspiratiebron
Ik heb niet per se één inspiratiebron. Ik probeer uiteraard te kijken hoe mijn concurrentie het doet en waar ik mijzelf in kan verbeteren en onderscheiden. Het belangrijkste bij elk project vind ik waar een wil is een weg en daarmee kom ik altijd een heel eind.

Guilty pleasure
IJs eten en naar gezellige meezingers luisteren!

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
De band Milky Chance, artiest Tom Odell en het nummer Joys van Roberto Surace.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Sporten of gezellig met vrienden of familie borrelen en eten.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
De autovakantie met mijn vriendin naar Toscane en de champagne streek. Ècht een aanrader.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Kansen zien en mensen kunnen overtuigen van jouw ideeën. Daarnaast relaties kunnen opbouwen en het vertrouwen winnen bij opdrachtgevers en andere betrokkenen.

Mijn specialismes daarin zijn dat ik niet snel opgeef en continu probeer te zoeken naar mogelijkheden waarmee een project wel tot een succes kan komen. Dit doe ik door creatief te zijn in het onderhandelingsproces en een project zo goed mogelijk in kaart te brengen voor de andere partij.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
~ Ja dat kan ik~! Het objectief bekijken en doorrekenen van projecten en daarnaast locaties vinden die kansen bieden voor de langere termijn.

Voor acquisitiedoeleinden kan ik andere leden verder helpen. Bij het zoeken naar nieuwe projecten en het organiseren van de juiste contacten. Het objectief bekijken en doorrekenen van projecten en daarnaast locaties vinden die kansen bieden voor de langere termijn.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Dat je niet bang moet zijn om fouten te maken want daar leer je van.

Wat wil je later worden?
Een breed georiënteerde vastgoedontwikkelaar/belegger waarbij de lange termijn relatie centraal staat en niet de korte termijn winst.

Ik geef het stokje door aan Martijn Dijkstra van RESI Investments en wil van hem ook nog weten hoe ga jij het verschil maken in de Rotterdamse vastgoedwereld?

Vraag speciaal aan jou namens Hans van der Torren van IOB: Hoe duurzaam is jouw vastgoed?
Wij kijken op het moment van aankopen al goed naar de huidige stand van zaken met betrekking tot duurzaamheid. Daarnaast stellen wij ook direct een verbeterplan op om het energielabel beter te krijgen en te kijken hoe we de woning in de toekomst energie-neutraal kunnen krijgen. Het lastige is dat vaak de investeringen die wij doen niet direct terug zijn te vinden in de huur of in de verkoopsom. Dat is ook niet het belangrijkste maar wij kunnen projecten lastig met een negatief rendement of met verlies verhuren of verkopen. Maar we doen uiteraard wel ons best om de portefeuille steeds duurzamer te krijgen.


Visitekaartje
Onno de Gast
LinkedIn
W www.odgvastgoedadvies.nl
M degast@odgvastgoedadvies.nl
T  010-820 88 35