Niels Baars | DE Makelaars

Niels Baars | DE Makelaars

Estafette-interview | juni 2020 | Week 26 | #7

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Niels Baars.


Naam en bedrijf
Niels Baars. In 2010 met twee oud-collega’s DE Makelaars Rotterdam en DE Makelaars Zoetermeer opgericht. Ik werk in Rotterdam. Wij zijn een woningmakelaardij in de breedste zin van het woord. Verkoop- en aankoopbegeleiding, taxaties, particuliere beleggingen en nieuwbouw.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Na 25 jaar in het centrum te hebben gewoond nu in Park16Hoven. Samen met Petra en onze kinderen Tijmen (14) en Guusje (12). In het begin even slikken maar inmiddels voor ons echt het beste van twee werelden. We hebben een moestuin, fruitbomen en kippen, onze kinderen zwemmen in het meer van het park en toch fietsen we in een kwartier naar het centrum van de stad.

Waar kunnen we je van kennen?
Eventueel van onze lichtblauwe te Koop borden in de stad. Projectmatig werken we de laatste jaren veel in de periferie van Rotterdam maar gelukkig hebben we voor werk in het centrum ook weer wat ijzers in het vuur. Trots ben ik nog steeds op het uit het slop trekken van de verkoop van de appartementen van de Markthal en de Calypso. Midden in de crisis. Jarenlang elke dag door de bouwput sleurend met geïnteresseerden, getooid met bouwhelm en -laarzen. Keihard werken maar met een geweldig eindresultaat.

Waar kunnen we je voor bellen?
Bel me als je een solide advies wil hebben. Niet alleen met rekenkundige zekerheden, maar zeker ook met oog voor de snelle ontwikkelingen in de stad.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Zaterdag staat in het teken van sportende kinderen. Dus zondagmorgen graag zo lang mogelijk op bed al houdt het rond half tien altijd wel op. En daarna lekker een beetje klooien rond het huis en in de tuin. In de middag wil ik dan heel graag op pad en ergens een borrel drinken.

Beste restaurant
Fitzgerald voor bijzondere gelegenheden. Italiaan Nerello op de Oost zeedijk is een hele fijne aanwinst voor de stad.

Mooiste gebouw
Ik heb altijd een zwak voor de Euromast, een van Rotterdams eerste iconen. Hij heeft ook 16 jaar lang mijn uitzicht bepaald vanuit huis.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Logeren bij mijn oma’s op de Dordtselaan en de Schieweg.

Mooiste plek in Rotterdam
Teveel, verblind door liefde, dus echt niet te zeggen. Wij zijn net verhuisd met kantoor naar de Meent. Tijdens een ommetje ga ik vaak even zitten op een bankje op het Grotekerkplein. Dat is echt heel goed gelukt wat mij betreft.

Inspiratiebron
Buitenlandse grote steden en jeugdcultuur in Rotterdam.

Guilty pleasure
Luther Vandross en een frikandel mayo van Bram Ladage.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Gaat werkelijk alle kanten op maar Moodymann, D’Angelo en Foo Fighters komen vaak langs op playlists.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Naar buiten, de natuur in en sporten.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Afgelopen weekend drie dagen met een groep vrienden gezeild op het IJsselmeer, een traditie van een jaar of 17 oud. Een mannenweekend dus ik laat het hier maar bij.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Ik heb daar in de eerste plaats mijn team van De Makelaars Rotterdam voor nodig. Persoonlijk ben ik meer een allrounder dan een specialist en dat past goed bij het vak van makelaar. Een beetje juridische en bouwkundige kennis, hoofdrekenen, inlevingsvermogen en een dikke huid zijn wel aan te bevelen.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ons specialisme is de particuliere vraagzijde in de woningmarkt. Doelgroepen, woonwensen, financierbaarheid, marketing. Hoe optimaliseer je je opbrengsten binnen de gegeven kaders. We worden bij voorkeur al in de SO fase betrokken. In een kantelende markt, zoals we nu naar alle waarschijnlijkheid weer tegemoet zien, wordt dit ook weer belangrijker voor ontwikkelaars. De markt gaat niet alles meer vreten. Verder zijn we als kantoor erg sterk in procesbeheersing bij projectmatige verkoop.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
“Verplaats je constant in de gedachten van je opdrachtgever” van mijn eerste baas Atta van Westreenen, een iconische man.

Wat wil je later worden?
Profvoetballer bij Feyenoord.

Aan wie geef jij het stokje door?
Xavier Delnoij van Wonen à la Carte, vraag speciaal aan hem: Wat zou voor jou een gedroomde ontwikkeling zijn waar Rotterdam nog decennia op kan teren.

Vraag speciaal aan jou van Harm Janssen van Janssen en maten: Wat is voor jou de ultieme projectopdracht, die je absoluut in jouw leven nog wil uitvoeren?
Ik zou ons werk graag meer koppelen aan maatschappelijke doelen. Op welke manier wil ik aankomend jaar uitdokteren.


Visitekaartje
Niels Baars
LinkedIn
Instagram
Facebook
W
www.demakelaars.nu
M n.baars@demakelaars.nu
T 06-28963212