Monique Vos | Vos de Boer & Partners

Monique Vos | Vos de Boer & Partners

Estafette-interview | augustus 2020 | Week 35 | #15

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Monique Vos

Naam en bedrijf
Ik ben Monique Vos de Boer van Vos de Boer & Partners.

Na de middelbare school en opleiding Schoevers Management Assistent in Utrecht ben ik begonnen bij een makelaar in De Bilt, vervolgens gaan werken als groentje bij KWS als directiesecretaresse. Daarna heb ik bij een franchisegever voor personeelsdiensten en farmaceutisch bedrijf gewerkt. Toch trok de bouw en vastgoed mij meer aan en ben ik bij een milieuadviesbureau in Utrecht gaan werken als rechterhand van de tweehoofdige directie en met de taken P&O en PR. Vanaf 1997 ben ik bij het inmiddels opgezette organisatieadviesbureau van mijn partner, Jannes, gaan werken als zijn rechterhand. In 2015 zijn wij zakelijk ‘gescheiden’ en ben ik Vos de Boer & Partners begonnen. Bij Vos de Boer & Partners houden wij ons bezig met procesmanagement bij gebieds-, project- en vastgoedontwikkelingen. Onze klanten zijn publieke en private partijen. De projecten waar wij mee bezig zijn hebben allen te maken met het vastgoed, van woningbouw, kantoren, logistiek tot datacenters, behalve winkelcentra.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Jannes en ik, al 32 jaar samen, wonen samen met onze zoons, Thomas (25) en Maarten (22), tussen Amsterdam en Haarlem, bij het eerste tussenstation in Halfweg. Jannes richt zich nu meer op investment-management, buitenlandse investeerders naar Nederland/Europa halen. Daarnaast richt hij zich weer op daar waar wij ooit mee begonnen, organisatieadvies. Thomas, onze sportieve zoon, is ski-instructeur van een talententeam in Nederland en Oostenrijk en studeert Bewegingstechnologie in Den Haag. Maarten, onze creatieve zoon, is dit jaar afgestudeerd als ambachtelijk meubelmaker en had graag door Nieuw Zeeland en Australië gereisd. Hij gaat nu starten met de vooropleiding van de Rietveld Academie in Amsterdam om als interieurarchitect of meubelontwerper verder te gaan.

Waar kunnen we je van kennen?
Je kunt me (her)kennen aan/van mijn grijze lokken.

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor het organiseren van borrels, diners, reizen en feesten. Zakelijk gezien bijt ik me graag vast in het begeleiden van (gebieds/vastgoedontwikkelings-) tenders en complexe vastgoedvragen om te komen tot een project.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Voorheen ging ik naar de sportschool, wel goed om te bewegen, maar niet echt mijn ding. Nu is het vooral in huis rommelen en gezellig maken voor het gezamenlijk ontbijt met ons gezin en hun vrienden die na een avondje stappen bij ons logeren.

Beste restaurant
Las Palmas vond ik altijd een heel fijn restaurant. Voor de lekkerste salade met gemarineerde tonijn en wasabi mayonaise gaan wij naar Loos. Ons kantoor is in het Scheepvaartkwartier waar heel veel en diverse restaurants zijn. Het gaat vooral om het gezelschap waar je mee aan tafel zit.

Mooiste gebouw
Het mooiste gebouw vind ik moeilijk. Ik vind de skyline van Rotterdam prachtig. Bijna iedere dag rijd ik over de A13 naar Rotterdam en net voor de afslag Rotterdam-The Hague airport doemt de skyline op. Wat voor weerstype het ook is het is prachtig.

Eerste herinnering aan Rotterdam
De eerste keer dat ik in Rotterdam was ging ik voor een concert van Michael Jackson in De Kuip. Toen heb ik niet echt veel van Rotterdam gezien. Later heb ik Oud & Nieuw gevierd bij vrienden aan de Boompjes. Om 24.00 uur was er niet alleen vuurwerk, maar ook het getoeter van boten en het ontsteken van lichtkogels. Dat was voor mij een hele bijzondere ervaring.

Mooiste plek in Rotterdam
Het Scheepvaartkwartier. Het park, de mooie oude gebouwen die gespaard zijn gebleven. Maar vanaf de kade kun je de ontwikkeling aan de Kop van Zuid en Katendrecht in de gaten houden en steeds weer bewonderen. Ons kantoor is nu aan de voet van de ontwikkeling van het hoogste gebouw. Een historische plek in een dynamische omgeving.

Inspiratiebron
De mensen van Just Diggit. Zij pakken meerdere zaken op die uiteindelijk moeten leiden tot een gezonde, duurzame wereld. Van een schep naar gewas, van gewas naar economie, van economie naar ontwikkeling van mensen, van ontwikkeling van mensen naar veilige en gezonde plekken voor mens en dier.

Guilty pleasure
Als ik op tijd thuis ben kijk ik graag naar First Dates. De afleveringen van Top Pop neem ik op. Ik ben benieuwd of het gevoel van vroeger nog even terugkomt.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Sinds kort heb ik Spotify. Ben nu bezig met het samenstellen van mijn eigen playlists. Deze variëren van filmmuziek, country, Franstalig tot disco.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Koken. Stedentrips en verre reizen maken. Tijdens vakanties boeken van Baldacci lezen. Op en aan het water zijn. Met vrienden borrelen, eten, lachen en bijpraten.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Coronavrije borrels organiseren voor vastgoedcollega’s/vrienden in de bar/op het dakterras van ons kantoor. Het voorbereiden van tenders voor en met nieuwe en bestaande klanten. Het opleveren van ‘onze’ bedrijfsruimteontwikkeling in Amsterdam. Borrelen op het nieuw ingerichte dakterras met de buren. Vakantie in Zeeland. Tholen verkennen op de Solex.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Ontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, ontwikkelende beleggers, (gemeentelijke) overheden als opdrachtgevers. Stedenbouwkundigen en architecten en communicatiespecialisten om een planvisie te ontwikkelen en vorm te geven.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Bij netwerkbijeenkomsten in gesprek gaan met andere vastgoedprofessionals en kijken wat hen zoal bezig houdt in het ontwikkelvak en naar welke kansen zij op zoek zijn om hen te begeleiden bij nieuw projecten en in contact brengen met nieuwe, andere partijen.. Daarnaast het inzichtelijk maken van risicomomenten en reduceren van faalkosten bij het primaire vastgoedproces.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Van eerste werkgever: “je moet de ‘zorg’ in gaan”. In eerste instantie nam ik dit letterlijk, wat mij niet aansprak. Later is het wel waar ik mij mee bezig houdt; zorgen dat projecten op gang komen, verzorgen van verbindingen en ont-zorgen van klanten.

Wat wil je later worden?
Een fitte oudere dame die nog enthousiast en bij de tijd is. Die andere helpt bij het realiseren van hun dromen. Maar ook een liefdevolle oma die haar kleinkinderen enorm verwent en vertroetelt.

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Ferenc van Rijnsoever van De Groot Installatiegroepen en wil van hem ook nog dit weten: Wat was jouw mooiste dan wel meest uitdagende project en waarom?

Vraag speciaal aan jou namens John Morsink van Vastgoednavigatie: Wat was je mooiste project en waarom?
Het mooiste project is een droom begeleiden van een kennis die ooit eens ‘iets’ wilde ontwikkelen. Het gaat om een bedrijfsruimteontwikkeling in Amsterdam (Amstel Business Park). Het begeleiden van het voortraject tot aan de erfpachtovereenkomst, de gesprekken met de architect en bouwer om te komen tot een passend, in het oog springend, ontwerp, de contractvorming, de bouwbegeleiding, bouwvergaderingen en het vieren van het hoogste punt, de oplevering. Dit is het eerste project wat we echt van A tot Z hebben begeleid. Het was heel leerzaam voor onszelf, maar ook voor de onervaren opdrachtgever die zijn droom heeft waargemaakt, maar niet had verwacht dat ontwikkelen en realiseren zo’n complex proces is.


Visitekaartje
Vos de Boer & Partners BV
Monique Vos de Boer
Westplein 11
3016 BM Rotterdam
LinkedIn
W www.vosdeboer.nl
M m.vos@vosdeboer.nl
T  010-2250646
T  06-53237479