Michel van der Linden | Herculan

Michel van der Linden | Herculan

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Michel van der Linden.

Naam en bedrijf
Michel van der Linden – Herculan. Geboren en opgegroeid in Zwijndrecht en in Rotterdam de HEAO – Commerciële Economie gedaan. Na circa 12 jaar bij diverse projectinrichters te hebben gewerkt, ben ik in 2008 de bouw terecht gekomen, bij BAM. Sinds die tijd ben ik ook lid van de VSRR. Begin 2019 vroeg de eigenaar van Herculan, die ik al jaren ken, of ik zijn team wilde komen versterken. Herculan is fabrikant van gietvloeren, 80 man sterk. We werken in 3 sectoren: Sport – Marine – Utiliteit. In Nederland en België doen we de applicatie zelf. Een mooi bedrijf met mooie producten.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in Hendrik-Ido-Ambacht met mijn vrouw Synthia en mijn zoons Niek (17) en Bas (15).

Waar kunnen we je van kennen?
Ik ben al jaren trouw lid van de VSRR (eerst 11,5 jaar voor bouwbedrijven, nu voor sport- en gietvloeren)  en streef altijd naar een hoge aanwezigheidsgraad. Daarnaast bezoek ik ook veel andere netwerkbijeenkomsten, dus ik loop nog al eens ergens rond…

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor een praatje, een bakkie, maar ook voor informatie. Ik ken veel mensen door de vele netwerken en breng mensen graag met elkaar in contact. En voor een mooie gietvloer natuurlijk.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Dan ben ik meestal hardlopen. Meestal moet ik even zin maken, maar toch stuur ik mezelf vaak maar even de deur uit.

Beste restaurant
Het restaurant dat ik het meest bezoek is dat van Golfclub Kralingen. Je zit er leuk in het groen, de mensen zijn vriendelijk, je kan de auto altijd kwijt en de locatie is perfect voor even snel tussendoor. Maar de burgers van Ter Marsch op de Witte de Withstraat zijn wel echt wereldtop!

Mooiste gebouw
Het kunstdepot! Wat een waanzinnig gebouw is dat geworden. Een verrijking voor de stad en een kunstwerk op zich.
De Transformatie van voormalig pakhuis St Job(sveem) tegenover de Schiecentrale is wel een goede tweede overigens. Een prachtige herontwikkeling.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Met de jeugd van de voetbalclub naar de zesdaagse in Ahoy.

Mooiste plek in Rotterdam
Het mooiste van Rotterdam is dat het continue veranderd. En dat kun je op veel plekken ervaren (Katendrecht, Laan op Zuid, Zalmhaven, over een paar jaar het Pompenburg gebied). Maar Rotterdam is ook de rust van de Bergse Plas. Is ook mooi!

Inspiratiebron
Ik ontleen mijn inspiratie aan heel veel mensen, niet aan een bron. Van de één de creativiteit, van een ander het doorzettings-vermogen en weer een ander vanwege het nimmer aflatende optimisme. En ik geloof in het adagium: wie goed doet, goed ontmoet.

Guilty pleasure
Wordfeuden met mijn moeder (Sst)

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Crosby, Stills, Nash & Young, mijn muziekhelden

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Sporten (tennis, golf, zaalvoetbal) en daarna evalueren met de vrienden en supporters onder het genot van een wijntje

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Naast mijn werk voor Herculan ben ik ook bezig met een herontwikkelingslocatie. Het plan is om er 32 appartementen te ontwikkelen. Ik ben er inmiddels bijna 2 jaar mee bezig en het lijkt nu eindelijk van de grond te komen. Het lijkt mij ontzettend gaaf om over een paar jaar langs die plek te rijden en dan weten, dat ik aan dit stukje transitie heb bijgedragen.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Geduld, vasthoudendheid, en goed luisteren naar de ander.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ik kan ze verbinden aan specialisten. Zelf ben ik een generalist die overal een beetje verstand van denkt te hebben (en iets meer van gietvloeren). Maar ik ken veel mensen die van een klein vakgebied heel veel verstand hebben.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Ga zelf ontwikkelen, zoek er goede partners bij, maar ga iets doen met al die informatie die je hebt.

Wat wil je later worden?
“Later is allang begonnen en vandaag komt nooit meer terug.”
Leef daarom nu je beste leven!

Ik geef het stokje door aan Edwin Herpst van Q-Estate en wil van hem ook nog weten: Wat is jouw verwachting ten aanzien van de kantorenmarkt na Corona? Komt er een kaalslag aan, gevolgd door een nieuwe transformatiegolf?

Vraag speciaal aan jou namens Erwin van der Schoor van ABN AMRO Michel; je gaat al een tijdje mee in de groot-Rotterdamse bouwwereld; hoe heb jij deze de afgelopen jaren zien veranderen?
Toen ik net een paar maanden in dienst was bij BAM, brak de financiële crisis uit. Er werd vrijwel niet meer ontwikkeld en projecten werden aangenomen om maar geen mensen naar huis te moeten sturen. 10 jaar later werd er weer gefeest op de Provada alsof er nooit een crisis was geweest. Nu is de verwachting dat de prijzen op de huizenmarkt ieder moment kunnen instorten, maar vooralsnog gaf oktober 2020 nog de hoogste prijzenstijging sinds 2001 aan. De constante verandering is de aandacht voor duurzaamheid, ook bij eigen woningbezit.

Visitekaartje
Michel van der Linden
LinkedIn
www.herculan.com
M michelvanderlinden@herculan.com
T  06-29 26 94 35
Twitter: sintmies
Instagram: michel.vanderlinden