Michel Heijneman | KIKX Development

Michel Heijneman | KIKX Development

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Michel Heijneman.

Naam en bedrijf
Michel Heijneman, sinds 2017 werkzaam als projectontwikkelaar bij Kikx Development B.V. waar ik met veel voldoening aan bijzondere projecten mag werken.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Woon al jaren met veel plezier in Barendrecht, en hoop in mei van dit coronajaar in het huwelijk te kunnen treden, ik ben trotse vader van drie stoere jongens van 9, 6 en 4 jaar oud.

Waar kunnen we je van kennen?
Van de bijeenkomsten en jaarlijkse powertrips van de VSSR.

Waar kunnen we je voor bellen?
Je mag mij altijd bellen, of we elkaar nu al kennen of nog niet, gewoon voor een kop koffie om kennis te maken of om gewoon eens out-of-the-box te brainstormen over vastgoed gerelateerde kwesties. Het ontmoeten van nieuwe mensen geeft me energie.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Op zondagmorgen zorg ik dat de croissants in de oven zitten en er voor iedereen het ontbijt klaar staat. Daarna ben ik meestal buiten te vinden voor een hardloopsessie.

Beste restaurant
Voor mij is dat, als het allemaal weer mogelijk is, restaurant Perceel in Capelle a/d IJssel voor een fantastische lunch of diner. Om zakelijk tussendoor even bij te praten spreek ik graag af bij Rolph’s Deli op de Wilhelminapier voor een heerlijk broodje en een latte.

Mooiste gebouw
Het stadhuis op de Coolsingel natuurlijk, als oude knar tussen al dat nieuw, tijdens het bombardement gespaard gebleven en staat voor mij symbool als het onverwoestbare hart van de stad.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Met mijn ouders opstappen bij Kralingse Zoom en met de metro naar Beurs, zo de lijnbaan op en natuurlijk ook altijd even naar Ter Meulen.

Mooiste plek in Rotterdam
Dat is voor mij historisch Delfshaven, er is bijna geen groter contrast denkbaar tussen de historische haven met molen “De Distilleerketel” en de strakke hoogbouw in het centrum.

Inspiratiebron
De wereld en de mensen om mij heen vormen in al haar schoonheid en complexiteit een onuitputtelijke inspiratiebron.

Guilty pleasure
Als ik één guilty pleasure heb dan is het wel kaas, en dan geen gewoon een stukje jong belegen maar het liefste mooie buitenlandse kaasjes met een beetje pit en karakter. Serveer hier dan een heerlijke bijpassende wijn en mijn avond kan niet meer stuk.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Afgelopen maand veel geluisterd naar The War on Drugs, Brant Bjork en Queens of the Stoneage.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Dan ben ik vrijwilliger bij de lokale voetbalvereniging en train het jeugdteam van mijn zoons, verder ga ik er graag met het hele gezin op uit naar het bos of naar het strand.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Op een mooie zondag lekker naar het Mastbos bij Breda geweest en met een heerlijk gevulde picknickmand een speurtocht door het bos gewandeld met de kinderen.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
De bereidheid om samen te werken en het beste in elkaar naar boven te halen is denk ik wel het voornaamste specialisme. Of het nu een tender is, of een eigen initiatief, het begint met het bouwen van een succesvol team. Zonder een succesvolle team zijn we in ons vak nergens en krijgen we niets tot weinig voor elkaar.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ik probeer anderen altijd te motiveren, te inspireren en mee te denken in de uitdagingen waar zij mee te maken hebben en hier een passende oplossing voor te bedenken.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Om eerst maar eens MTS bouwkunde te doorlopen en wat praktijkervaring op te doen voordat je doorstroomt naar het HBO. Van die praktijkervaring ben ik uiteindelijk niet slechter geworden.

Wat wil je later worden?
Dromen over later is natuurlijk mooi en doen we allemaal, maar het is soms beter om eens wat vaker bewust in het heden te leven en te genieten van iedere dag.

Ik geef het stokje door aan Carmen Dirkx van urban design & architecture By Carmen en wil van haar ook nog weten: Het steeds duurzamer worden van de bouwsector brengt ook steeds nieuwe bouwmethodieken en materialen met zich mee, een van die nieuwe bouwsystemen is CLT (Cross Laminated Timber). Welke invloed hebben dit soort nieuwe materialen op jullie ontwerpen en detailleringen?

Vraag speciaal aan jou van Ed Bloem van Bloem Installatieadvies: Bij de ontwikkeling van gestapelde nieuwbouw appartementen bemerk ik regelmatig dat ontwikkelaars/beleggers aansturen op een collectieve verwarmingsinstallatie om deze in een ESCO onder te brengen. Ik snap dit vanuit het verdienmodel maar energetisch heb ik daar mijn vraagtekens bij. Hoe kijk jij daar tegen aan?
Wij hebben zelf nog geen ervaringen met een ESCO opgedaan, maar ik kan mij voorstellen dat met name beleggers interesse hebben in de voorspelbaarheid en risicobeheersing door bijvoorbeeld een collectieve verwarmingsinstallatie in een ESCO onder te brengen.  Er bestaan natuurlijk verschillende gradaties waarin je een ESCO (Energy Service Company) kunt onderbrengen, maar wanneer ook de ESCO financieel mee profiteert van elke vorm van energiebesparing kun je je afvragen of je als opdrachtgever uiteindelijk ook het systeem met het beste comfort krijgt.

Visitekaartje
Michel Heijneman
LinkedIn
www.kikx.nl
info@kikxdevelopment.nl
T   010-475 55 74