Michael Troost | Atta Makelaars

Michael Troost | Atta Makelaars

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Michael Troost.

Naam en bedrijf
Michael Troost van Atta Makelaars.Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Woonachtig met mijn vrouw en dochter in het gezellige Brabantse Dinteloord (net boven de Hoeksche Waard, nabij vestingstad Willemstad). Als Rotterdammer nooit gedacht dat ik Carnaval leuk zou gaan vinden!

Waar kunnen we je van kennen?
Doordat ik reeds vanaf 1997 bij Atta Makelaars werkzaam ben (time flies when you’re having fun) en zo als verkoop-/verhuurorganisatie betrokken ben geweest bij diverse prachtige nieuwbouwprojecten in Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Maar om het op zijn Rotterdams te houden, onze betrokkenheid bij onder andere Nederlands eerste skyscrapers New Orleans en Montevideo, The Red Apple, Nederlands grootste transformatieproject The Lee Towers en het meeste recente project Landgoed De Hoven in Park 16Hoven. Of misschien van de volgende gebiedsontwikkelingen: Nesselande, de Kop van Zuid, de Wilhelminapier, Katendrecht en Waterside (Hulsingaterrein).

Waar kunnen we je voor bellen?
Projectontwikkelaars, Institutionele beleggers en Woningcorporaties kunnen mij ieder moment van de dag bellen/appen/mailen voor advies en begeleiding op het gebied van koop- & huurprojecten (bestaande bouw, dispositie, nieuwbouw, renovatie & transformatie).

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Heerlijk thuis bij het gezin of in la douce France.Beste restaurant
Ik hou zeker van gezellig en lekker eten en drinken! Ik zou op dit moment zo snel geen voorkeur hebben, wel komt in me op: The Old Dutch, Kaat Mossel en de Ballentent (Rotterdamser kan bijna niet), De Heerenkeet in Kerkwerve (fenomenaal uitzicht op de Oosterschelde), Thuis in Dinteloord (heerlijke betaalbare Tapas), Vista in Willemstad (waanzinnige terras aan het Hollands Diep), De Bourgondiër in Bergen op Zoom (betaalbaar genieten midden in het historische centrum). Ik hou op voordat jullie denken dat ik een recensent ben.

Mooiste gebouw
De Hoge Erasmus in het Scheepvaartkwartier (dat wij destijds succesvol verkochten voor William Properties).

Eerste herinnering aan Rotterdam
De start van mijn middelbare school periode.

Mooiste plek in Rotterdam
Het Scheepvaartkwartier: klassiek naast modern, aan de Maas, stoere kades met het zicht op de Wilhelminapier, prachtige jachthaven, mooie restaurants, het Park bij de Euromast en naast de Erasmusbrug.

Guilty pleasure
Belgisch (en tegenwoordig ook Nederlands) speciaal bier!

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
De Beste Zangers van NL.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Relaxen met het gezin en met vrienden, erop uit in de natuur en musiceren.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Ons fantastische Atta-team en onze opdrachtgevers en kopers/huurders natuurlijk!

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Rotterdams, écht, service als vanzelfsprekendheid en hard werken met een glimlach om onze opdrachtgevers en klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Voor verhuur/verkoop van nieuwbouw en bestaande bouw projecten, locatiebeoordelingen, ontwikkeladvies, haalbaarheidsstudies, verkoop-/huurprijsadvies en gebiedspromotie in de regio Zuid-Holland, Brabant en Zeeland ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Geen, ik ben gestart bij Atta Makelaars en nooit meer weggegaan.

Wat wil je later worden?
Zie hiervoor, ik heb mijn droombaan reeds gevonden.

Vraag speciaal aan jou van Edward van Rijn van Van Rijn Vastgoed: Hoe loopt het nu met de verhuur/verkoop tijdens coronatijd? Qua huur zijn er namelijk al wat nieuwbouwprojecten opgeleverd waar nu al leegstand in is.
Dank je wel voor je scherpe vraag Edward. Gelukkig is de makelaardij “gewoon” door blijven draaien en zijn door de brancheorganisaties heldere regels opgesteld. Ik hoop commercieel wel dat Open huizen en fysieke verkoop-/verhuuracties snel weer mogelijk zullen zijn (en voor ons allen ook de restaurants/cafés weer open gaan zodat we elkaar weer snel kunnen treffen tijdens een van de Rotterdamse Vastgoedsociëteit bijeenkomsten).De leegstand in sommige huurprojecten ligt mijn inziens meestal aan het grote volume van zo’n project in combinatie met een beperkte doelgroep (bv. met name geschikt voor expats en internationale studenten of alleen beschikbaar voor jongeren of ouderen).

Ik geef het stokje door aan Tino Mahler van Mahler Vastgoedontwikkeling en wil van hem ook nog dit weten:
Mahler Vastgoedontwikkeling  ken ik al heel wat jaren als echt familiebedrijf. Hoe werkt dat voor jullie in de praktijk?

Visitekaartje
Michael Troost
LinkedIn
W www.atta.nl
m.troost@atta.nl
T  06-53 52 47 50 / 010-433 57 10
Facebook Atta Makelaars
Instagram Atta Makelaars
Twitter Atta Makelaars
YouTube Atta Makelaars