Marije Stenstra | Syrinx PR & communicatie & beweegcoach

Marije Stenstra | Syrinx PR & communicatie & beweegcoach
Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Marije Stenstra.

Naam en bedrijf
Marije Stenstra, Sinds een maand werk ik voor Syrinx PR en Communicatie, gespecialiseerd in vastgoed, als adviseur; persberichten schrijven, een brochure maken, een opleveringsfeestje organiseren. Super leuk. En ik ben sinds 2013 coördinator van de VSRR, grote kans dus dat je me al kent. Sinds een aantal jaren ben ik ook actief als beweegcoach, een uit de hand gelopen hobby waar ik echt mijn hart in kwijt kan als het gaat om het welzijn van anderen.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Samen met mijn geliefde Harm en mijn jongens Jules (8) en Rijk(4) woon ik in Rotterdam, in de allermooiste straat van Blijdorp, dichtbij het Vroesenpark. We zijn al een tijd op zoek naar een groter huis op de Veluwe. Maar ja, Rotterdam laat je niet zomaar los.

Waar kunnen we je van kennen?
Je kent me vast als hostess en contactpersoon van de VSRR. Maar misschien heb je weleens een blog van me gelezen of  mijn vlog Melanoommonoloog gezien. In 2018 kreeg ik melanoomkanker, mijn zoektocht naar succesverhalen heeft mij toen geïnspireerd om open te zijn over mijn ziekte, Ook was ik op zoek naar zingeving. Daarnaast wilde ik graag iets maken voor mijn kinderen, voor het geval dat, ze waren nog zo klein.

Waar kunnen we je voor bellen?
Vastgoed gerelateerd kun je me bellen voor vragen over PR en communicatie. Daarnaast ben ik ook altijd te porren voor een mooie wandeling of hardlopen, een goed gesprek en een mooi glas wijn.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Op zondagmorgen ontbijt ik met mijn mannen, broodjes in de oven, een grote pot koffie en daarna een Zweedse doorloper, heerlijk. Binnenkort start ik weer met hardlopen, dan wordt zondagochtend ook weer het moment voor een lange duurloop hopelijk.Beste restaurant
Fitzgerald bij de Oude Haven, zo heerlijk. En Heroine aan de Kipstraat natuurlijk. La Cazuela voor heerlijke tapas, aan de Provenierssingel kom ik al vele jaren, net als Café Ari op de Nieuwe Binnenweg voor een heerlijke Saté Ari natuurlijk.

Mooiste gebouw
Het mooiste bouwwerk is voor mij een brug; de Erasmusbrug. Sinds deze brug de Maas oversteekt heb ik er al vele keren met volle aandacht overheen gelopen, gefietst en gereden. De laatste marathon waar ik startte ging direct over de brug, dat zijn mooie herinneringen. Als ik de zwaan zie dan ben ik thuis.

Eerste herinnering aan Rotterdam
We gingen altijd winkelen bij het Zuidplein, maar dat voelde niet echt als Rotterdam. De eerste keer dat ik naar ‘de stad’ ging kwam ik terecht in de bouwput van de Koopgoot. Hele stromen mensen die over de metalen platen slenterden, op zoek naar koopjes en ff de bouw checken. Het besef dat ik getuige was van een iconische ingreep in de stad, dat vond ik heel bijzonder.

Mooiste plek in Rotterdam
De mooiste plek is het midden van de Willemsbrug, het mooiste uitzicht op Rotterdam. En, mijn werkplek aan het Westplein met uitzicht op de Veerhaven met in de verte de schepen die voorbij varen, schitterend.

Inspiratiebron
Mensen en boeken. Een eerste indruk die ik van iemand heb gaat altijd over mijzelf, pas als ik de moeite neem om verder te kijken, om door te vragen, dan pas leer je iemand kennen. Dat kan soms tot onverwachte en magische vriendschappen leiden
Het idee dat bijna alles wat er te weten valt in de wereld, al ooit eens door iemand is opgeschreven, fascineert me. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het ergens genoteerd. Daarom sla ik nooit literatuurlijsten over achter in boeken, hier vind ik vaak weer nieuwe titels om te lezen.

Guilty pleasure
Een Big Mac Menu, bij voorkeur gekocht in de drive en opeten in de auto, samen met een goede vriendin die daar ook van geniet.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Podcasts, over van alles maar vooral psychologie en gezondheid. En ik heb geregeld een soort mini-obsessie over iets of iemand. Vorig jaar was Ischa Meijer 25 jaar dood, er is een reeks podcasts gemaakt waarin mensen die hem waardeerden of juist niet, de beste interviews hebben geselecteerd. Bij leven had ik niets met deze man, zo hard en brutaal. Maar na het horen en lezen over hem, ben ik hem toch enorm gaan waarderen.
Verder heb ik een afspeellijst met mijn favoriete nummers, variërend van happy hardcore tot klassiek, tot Herman van Veen, rock uit de 70’s. Van alles eigenlijk.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Naast lezen en podcasts luisteren is hardlopen waar ik het aller gelukkigst van word. Het is een tijd geleden dat ik het zelf deed, maar de dag dat ik weer kan nadert

Wat is het leukste dat je afgelopen maand gedaan hebt?
Naar Plaswijckpark met mijn mannen, lekker plonzen in het zwembad en scheuren op de skelters.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
In de PR en communicatie werk ik samen met grafisch ontwerpers, vormgevers, cateraars, marketingmanagers, journalisten en fotografen. Als beweegcoach volg ik altijd wel een cursus om bij te leren, interessant en handig.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Door te luisteren, naar wat iemand te vertellen heeft, verbaal en nonverbaal, iemand écht zien.. Dat is handig als je mensen aan elkaar wilt verbinden, zoals bij de VSRR. Als coach geef ik terug wat ik hoor en zie. Het is altijd mijn opzet dat mensen zichzelf kunnen redden, soms heb je daar gewoon even een spiegel voor nodig of iemand die je helpt een rotsblok van je weg te rollen.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Ik heb me lang afgevraagd, tot mijn 30e ongeveer,  wat ik later wilde worden, tot ik erachter kwam dat kiezen niet mijn probleem was, maar plannen. Je kunt alles doen wat je wilt, maar niet op hetzelfde moment. Dat heeft me veel rust gegeven en ik kan nu veel meer genieten van het moment én krijg ook echt dingen gedaan, blijf niet meer hangen in alleen maar mooie ideeën die niet van de grond komen.

Wat wil je later worden?
Allereerst ben ik heel erg blij dat ik een grote kans heb op een later, ik wil dan ook nog heel veel doen.,  Onder andere een boek schrijven over de periode dat mijn zus en ik allebei kanker hadden, zij acute leukemie en ik melanoom. Het was zo’n bijzondere periode die we gelukkig allebei gezond en wel hebben kunnen afsluiten. Zoveel toevalligheden die op een punt in de tijd samenkwamen, zoiets verzin je niet. Maar, ik wil niet het zoveelste boek schrijven waarin iemand iets van zich afschrijft, ik wil dat mensen er iets aan hebben, zich ondanks de absurditeit erin kunnen herkennen, dat boek rijpt nog ergens in mijn brein.
Ook wil ik nog een keer een oude BMW helemaal pico bello maken, in de garage die ik dan heb, helemaal zelf, met vieze handen enzo.. Zodat ik precies weet hoe alles werkt, dat lijkt me mooi.
En ik wil leven, moeder zijn, mens zijn, gezond zijn, marathons lopen, mensen helpen zichzelf te helpen. Dat soort dingen.

Vraag speciaal aan jou van Andre van Luijk:  Een periode van kanker is een markeerpunt in je leven! Welke lessen heb je geleerd die je aan de mensen in het vastgoed wilt meegeven?
Samen, je hoeft het niet alleen te doen. Wij hebben zoveel hulp gekregen ook uit onverwachte hoek, als ik daaraan denk voel ik alleen maar dankbaarheid.
En ik heb geleerd te houden van wat is, ook al is dat niet meer zoals het was. Ik zal me voorlopig nog wel moeten blijven bekwamen als energiemanager, maar ik word er ook steeds beter in. Keuzes maken en zoveel mogelijk kiezen voor mensen en activiteiten waar ik blij van word, en dus energie van krijg. Accepteren dat een avond uit betekent een paar dagen rustig aan. Mijn ziekte heeft me ook enorm geïnspireerd om alles te leren over het zelfhelend vermogen van het lichaam en de psyche en dat linkt dan weer met mijn coachingswerk. Mijn leven nu beter dan ooit, ik zou met niemand willen ruilen. Zoals Ard en Fjodor van het Klokhuis altijd zeggen: ‘aaner kan ie niet staan’, dat idee.

Ik geef het stokje door aan Jan Wijnhof van Wijnhof vastgoedonderhoud en wil van hem ook nog dit weten: Jan, jij maakt vaak lange dagen en bent bij alle fasen van je projecten betrokken, hoe zorg jij voor balans tussen je werk, je gezin en je eigen wensen?

Visitekaartje
Marije Stenstra
LinkedIn
W www.marijestenstra.nl en www.syrinxpr.nl
marije.stenstra@gmail.com
T  06 – 47 49 47 13