Kees Graumans | Kuijpers Service BV

Kees Graumans | Kuijpers Service BV

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Kees Graumans.

Naam en bedrijf
Kees Graumans werkzaam bij Kuijpers Service BV als vestigingsleider Roosendaal; werkgebied zuidwest Nederland; driehoek Rotterdam, Breda en VlissingenWaar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Mijn huis woont in Etten-Leur; getrouwd (34 jaar) met Corina; twee zonen (29 en 27 jaar)

Waar kunnen we je van kennen?
In de pre-Corona tijd redelijk actief in verschillende netwerken in en rond Rotterdam. Sinds 2002 vrijwel continue in Rotterdam betrokken bij diverse projecten waarin installatiewerkzaamheden (projecten en onderhoud) in Utiliteitsgebouwen een belangrijke rol spelen.

Waar kunnen we je voor bellen?
Zakelijk voor technische uitdagingen voor gebouw gebonden technische installaties waarbij duurzaamheid en circulariteit gedefinieerde doelen of randvoorwaarden zijn.
Niet zakelijk: voor goed moment op een zonnig terras of een stevige wandeling; mag op de golfbaan 😉

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Wandeltocht door verschillende natuurgebieden in Nederland. Wekelijks rondje van 20-25 km met vooral veel frisse lucht.Beste restaurant
Petit Saveurs in Etten-Leur.

Mooiste gebouw
…lastig….heel veel mooie gebouwen in Nederland; kies toch voor Vredespaleis in Den Haag; magistrale uitstraling.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Rotterdam > Feyenoord…fan sinds 1970 (Finale Europacup Feyenoord – Celtic)…toen ik ontdekte dat de bal rond was en wat een mooi spelletje voetbal kan zijn.

Mooiste plek in Rotterdam
Katendrecht; Fenixloodsen; geschiedenis en moderne architectuur in één oogopslag.

Inspiratiebron
Auteur/ filosoof Akemi Tanaka: Chowa: De zoektocht naar balans.
Balans vind ik wel belangrijk. Balans tussen….
Hard werken en ontspannen
Aandacht voor anderen en ook aandacht voor jezelf
Bewegen en stil zitten.

Guilty pleasure
High Beer met vrienden of zonen; lekker verschillende bieren en bitterballen en snacks.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
To die for; Sam Smith. Afgelopen periode paar sterfgevallen in de nabije omgeving.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Wandelen met vrienden; helaas afgelopen periode geen 4-daagse van Nijmegen, 11-steden wandeltocht Friesland of 4-daagse van Marbella.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand gedaan hebt?
Heel veel energie gekregen van “Pizza-avond” met gezin. Steenoven gehuurd, samen pizza’s maken en bakken en heerlijk gegeten met goede wijn erbij. Samen de keuken opgeruimd en de ochtend daarna ontbijten. Dat is family-time!

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Empathie; inlevingsvermogen. Dagelijks werk is (samen-)werken met mensen; collega’s, opdrachtgevers, relaties, etc… Ken de andere nog beter dan dat je jezelf kent……

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
(Zelf-) vertrouwen geven over de werkzaamheden die ze doen en zoeken naar de ambities.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
“Kies je oorlogen…”; focus op de zaken waarvan je inschat dat de scoringskans behoorlijk is.

Wat wil je later worden?
Vreselijk cliché: Oud en gezond; geestelijk en lichamelijk in balans.

Vraag speciaal aan jou van Henk Moen van Moen en Van Oosten Architekten:  Welke bijdrage kunnen jullie als installateur leveren aan low-tech oplossingen voor gezonde gebouwen en hoe kunnen we ervoor zorgen dat het toch commercieel aantrekkelijk blijft voor jullie branche om die kennis te delen?
Afstand tussen ontwerper van het gebouw (architect/ adviseur) en installateur is in veel projecten te groot. De pragmatisch ervaring van de installateur kan in het ontwerp prima van pas komen. Vooral met doelstellingen rond duurzaamheid en circulariteit kan deze inbreng goed van pas komen. Succes van gezonde gebouwen zit lang niet altijd in (low-) techniek. Organisatie en cultuur, “hoe gaan we met ons gebouw om”, zijn twee belangrijke onderwerpen die een grote bijdrage kunnen hebben aan het gezonder maken/ gebruiken van onze gebouwen.

Ik geef het stokje door aan Peter Gerlach van Abilitec en wil van hem ook nog dit weten: Vraag aan Peter: Zowel bij opdrachtgevers, adviseur en installateurs is de vraag naar goede technici gigantisch. De prijzen stijgen; de kwaliteit neemt af. Welke andere rol zouden wervings- en selectiebureaus kunnen spelen om dit probleem gezamenlijk te verkleinen?

Visitekaartje
Kees Graumans
LinkedIn
W www.kuijpers.nl
kgraumans@kuijpers.nl
T  06 25 74 25 04