Juliette van der Kolk | Azul Vastgoedmanagement

Juliette van der Kolk | Azul Vastgoedmanagement

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Juliette van der Kolk.

Naam en bedrijf
Juliette van der Kolk, Azul Vastgoedmanagement

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon met veel plezier in Hillegersberg, met mijn twee katten Gin en Indi.

Waar kunnen we je van kennen?
Sinds 2012 ben ik lid van de VSRR, de eerste keer was ik aanwezig als introducé van Breijer Bouw in Ahoy.

Waar kunnen we je voor bellen?
Gezelligheid sowieso, maar ook voor alles waar je hulp bij nodig hebt. Als ik je niet zelf kan helpen dan is er vast iemand in mijn netwerk die dat wel kan. En natuurlijk voor het beheren van vastgoed, mijn klanten zijn voornamelijk VvE’s.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Vaak op de golfbaan Seve. Een kleine oase midden in de stad. Ik verbaas me altijd hoe heerlijk rustig het daar is, terwijl de baan zo dicht bij het centrum ligt. Ik verheug me erop om weer koffie te drinken op het terras na afloop van het golfen. Fijn dat dat nu weer kan.Beste restaurant
Er is niet een restaurant maar het zijn er veel, ik hou van variatie en vind het leuk om telkens een nieuwe plek uit te kiezen om te eten. Een persoonlijke favoriet is toch wel Bar Berta; een stukje Spanje in Nederland. Heerlijk om verschillende hapjes te delen met goed gezelschap.

Mooiste gebouw
Het Poort Gebouw, fijn dat dit nu wordt gerestaureerd. Ik heb meer met oude gebouwen dan nieuwe.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Ik ben een geboren en getogen Rotterdamse, dus ik denk me te kunnen herinneren wanneer ik voor het eerst mijn ogen open deed. Mijn oma woonde op de Nieuwe Binnenweg. Nu heb ik een VvE als klant waar ik vroeger altijd langs liep met mijn oma, dat is een mooie herinnering.

Mooiste plek in Rotterdam
Hillegersberg! Mooi dorp in de stad, waar kun je met de boot aankomen en dan gaan winkelen, hier dus.

Inspiratiebron
Mijn beste vriend Rien. Hij heeft verstand van leven en ondernemen, ik heb veel van hem geleerd. Hij heeft me al vaak net dat zetje in de goede richting gegeven dat ik nodig had.

Guilty pleasure
Kaas, drop en GT en wijn. Booij kaasmakers op de Oogstmarkt bij het Noordplein, is een favoriet.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Koop Islands Blues, heerlijk zomers nummer.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Reizen doe ik graag. Zo blij dat het weer kan. En natuurlijk genieten van het goede leven, gezellig eten en drinken met vrienden.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand gedaan hebt?
Mijn trip naar Spanje, Malaga, heerlijk in de zon, het terras op, lekker slenteren door de stad, het strand. Daar word ik blij van.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Heel veel geduld onder andere. Maar voor wat betreft mensen onder andere aannemers en adviseurs, onderhoudspartijen. Eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met het onderhouden van woongebouwen.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Door mijn jarenlange ervaring kan ik mensen heel gericht adviseren waardoor trajecten en vergaderingen wat meer soepel verlopen.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Niet alleen denken maar ook doen, mogelijkheden aangrijpen en niet teveel plannen.

Wat wil je later worden?
Later ga ik zonnebedjes verhuren in een tropisch oord.

Vraag speciaal aan jou van John de Jong van Venus architects:  Hoe zie jij duurzaamheid en op welke manier integreer je dat in je werk als VVE beheerder?
Duurzaamheid en VvE’s is vooralsnog niet makkelijk te combineren. Mensen hebben verschillende ideeën en financiële middelen. Het beleid van de overheid is op veel vlakken nog onduidelijk en dat maakt het ingewikkeld. Bijvoorbeeld als je het dak gaat vervangen heb je 50 + 1% nodig van de stemmen en bij verduurzaming een gekwalificeerde meerderheid (meestal 2/3 van 2/3). Het zou fijn zijn als dat kan worden samengevoegd dat het 50+1% wordt. Vaak is de beslissing of voor duurzame oplossingen wordt gekozen afhankelijk van wat hoeveel er in kas is. VvE’s sparen voor instandhouding van het gebouw en vaak niet voor verduurzaming en verbetering. Daarbij hebben eigenaars, buiten de plek waar ze wonen, vaak weinig met elkaar gemeen. Het is dus best een uitdaging, er mag in VvE-land meer aandacht voor zijn.

Ik geef het stokje door aan Machiel Regtvoort van Triflex en wil van hem ook nog dit weten: Heb je nog mooie projecten in Rotterdam op stapel staan?

Visitekaartje
Juliette van der Kolk
LinkedIn
W www.azul-vgm.nl
jk@azul-vgm.nl
T  06 – 24 59 77 38