John Morsink | Vastgoednavigatie

John Morsink | Vastgoednavigatie

Estafette-interview | juli 2020 | Week 32 | #12

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan John Morsink.


Naam en bedrijf
Ik ben John Morsink van Vastgoednavigatie
Na de schoolbanken en militaire dienst heb ik 11 jaar gewerkt in beheer en onderhoud van bestaand vastgoed.  In 2001 heb ik de swich gemaakt naar projectontwikkeling en ben gaan werken voor HBG Vastgoed, wat later BAM Vastgoed werd en daarna bij Adriaan van Erk/BPD. In 2015 ben ik zelfstandig ondernemer geworden en ik richt mij op de flexibele schil van ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers. Dit doe ik door mijn diensten aan te bieden als ontwikkelaar, transformator, projectmanager of directievoerder.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik ben 24 jaar getrouwd met Helen en we wonen samen met onze kinderen Kel (19), Boet (18) en Pem (16) in het mooiste stadje van het groene hart, Oudewater. Mijn vrouw werk bij Janssen de Jong Projectontwikkeling als managementassisent, de 2 zoons studeren in Utrecht en onze dochter gaat na de zomer naar 5 Havo.

Waar kunnen we je van kennen?
je kunt me kennen omdat ik altijd een pochetje draag.

Waar kunnen we je voor bellen?
Naast een gezellig borrel en/of lekker Italiaans eten, voor het managen van een taaie ontwikkelklus. Complexe projecten hebben mijn voorkeur. Die geven het werk dynamiek, maar verlangen ook improvisatie en creativiteit. Daar kan ik mij lekker in bijten en van betekenis zijn.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Heerlijk lui op de bank, muziek luistern om daarna met het hele gezin lekker uitgebreid te ontbijten en als het even kan natafelen. Alle wereldse en persoonlijke gebeurtenissen worden hier besproken.

Beste restaurant
Joia Brasserie te Oudewater. Prijs kwaliteit is top en zeker in combinatie met een wijn arrangement. Dit moet wel onder ons blijven want als Michelin dit ontdekt, is het gelijk niet meer te betalen.

Mooiste gebouw
Het mooiste gebouw vind ik de Van Nelle fabriek. Begin vorige eeuw ontworpen door Leendert van der Vugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vugt. De Van Nelle Fabriek was toen de modernste fabriek van Nederland en de eerste daglichtfabriek van Europa. Geen bakstenen, maar beton en geen draagmuren, maar kolommen. Een gevel van staal en glas en daarom een zee aan daglicht op de werkvloer. Het pand is in 2002 gerenoveerd en daardoor duurzaam tot in detail. Sinds 2014 behoort het rijksmonument het UNESCO Werelderfgoed.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Als jochie van 8 met mijn vader naar mijn eerste voetbalwedstrijd in De Kuip. Dat heeft toen – en nog steeds – enorme indruk op mij gemaakt.

Mooiste plek in Rotterdam
Picknick bankje naast Restaurant Zenne op de hoek van Willemskade/Veerkade. Uitzicht over de Maas richting kop van Zuid. Geweldige plek om te genieten.

Inspiratiebron
Maarten van der Weijde. Als het de eerste keer niet lukt mag je het best nog een keer proberen.

Guilty pleasure
Op Discovery kijken naar Fantom works en Fast & Loud, programma over restauratie van voornamelijk musle cars uit de jaren ‘65-’70.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
King of the World (Blues van Nederlandse bodem).

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Rijden in (en sleutelen aan) mijn Jeep CJ-5 uit 1975, Bootcamp/fitnessen en 1x per week met mijn maten Golfen.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Met vrienden naar een Italiaanse wijnproeverij geweest. Dat ga je weer enorm waarderen na een corona-lockdown van 4 maanden.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Architect, constructeur, installaties- en bouwfysica adviseurs, webdesigners, makelaars, omgevings- & vastgoed juristen.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Door mij aan te spreken op onze netwerkbijeenkomsten zodat ik weet wat er speelt en ik je desgewenst van advies kan voorzien.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Van mijn vader: “Ga jij nu eerst maar eens werken en als je verder wilt, ga je maar leren in je eigen tijd.”

Wat wil je later worden?
Grijs, gezond en opa.

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Monique Vos van Vos de Boer & partners en wil van haar ook nog dit weten: Wat was je mooiste project en waarom?

Vraag speciaal aan jou namens Ewout Vernhout van Arlan architecten BV: Waarin zit volgens jou de kracht van een goede bouw- en vastgoedmanager?
Een goede bouw- en vastgoedmanager moet in staat zijn om alle expertise van deelnemers binnen zijn team te bundelen zodat er een extra energie ontstaat van nieuwe mogelijkheden (en ik weet er nog wel één…..)


Visitekaartje
John Morsink
LinkedIn
W
www.vastgoednavigatie.nl
M john@vastgoednavigatie.nl
T  06-10 11 83 83