Harm Janssen | Janssen en maten – meer dan meten

Harm Janssen | Janssen en maten – meer dan meten

Estafette-interview | juni 2020 | Week 23 | #4

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Harm Janssen.


Naam en bedrijf
Ik ben Harm Janssen, Ik heb mijn architectuurstudie afgerond aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Tijdens mijn afstuderen was ik werkzaam bij 24H architecture. Destijds werd ik ook gevraagd om twee nieuwbouw woningen te ontwerpen. Dat werd wat veel tegelijk en besloot ik mijn baan op te zeggen en GRIPstudio te starten. Ik richt mij daarmee nu vooral op renovatieprojecten. Later ben ik ernaast, Janssen en maten gestart wat zich vooral richt op het inmeten van vastgoed.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon met veel plezier in de wijk Blijdorp, in de allermooiste straat: de Bijlwerffstraat,.
Mijn vrouw is Marije Stenstra die jullie allemaal vast wel kennen. Ik ben de vader van onze twee jongens, Jules (7) en Rijk (3).

Waar kunnen we je van kennen
De meest uitgesproken gebouwen waaraan ik intensief heb meegewerkt zijn, de renovatie van het Marecollege in Leiden en het duurzaamheidscentrum in Assen. Momenteel werk ik in Rotterdam Schiebroek (in samenwerking met Simone Drost) aan een gebouw voor begeleid wonen, voor mensen met ASS. Dit in opdracht voor de regionale zorgverlener Middin.

Waar kunnen we je voor bellen
Je kan mij altijd bellen voor een middelgroot renovatie project met een leuke opdrachtgever die niet weet waar hij moet beginnen. Of een fraai stuk vastgoed dat in kaart dient te worden gebracht.
Verder ga ik graag in gesprek met een gemeente of overheid voor het verkrijgen van die bepaalde vergunning waarop een vastloper dreigt. Of gewoon om een omgevingsvergunning of bestemmingsplanwijziging regelen.

Waar kunnen we je vinden op zondagmorgen
Op zondagmorgen zit ik graag aan een lekker vers ontbijt met mijn gezin.

Beste restaurant
Old school café diner bij café Ari! Wisselende seizoensgerechten bestellen!

Mooiste gebouw
Het Salk Institute vooral het exterieur en het Kimble Art museum vooral het interieur. Beide gebouwen zijn van Louis Kahn.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Metropolis Zuiderpark 4 juli 1999, dit was de eerste keer dat ik Rotterdam bezocht.

Mooiste plek in Rotterdam
Midden op de Willemsbrug. Een goede stad heeft een serieuze rivier, midden door de stad.

Inspiratiebron
Hank Moody!  Ik bedoel die man doet maar, heeft het hart op de goede plan en rijd in mijn favoriete auto.. Ik ben alleen niet zo’n lezer…

Quilty pleasure
Jaffa Rotterdam; kapsalon daar opeten met echt veel extra knoflooksaus. En daarna…naar huis!

Afgelopen maand meest gedraaid op spotify
Johnny Cash – Folsom Prison Blues

Wat doe je het liefst als je niet werkt
Op woensdagavond ben ik te vinden in het Zwemcentrum Rotterdam, op Zuid, voor degelijke pot onderwaterhockey.
Ik loop regelmatig lange afstandswandelingen en ik wordt erg blij van stevig rondje wielrennen. Ik vertoef graag in de natuur, in de bossen.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Met de Coronamaatregelen was er natuurlijk weinig te doen, maar vorige week heb ik een met een goede vriend een lange wandeling gemaakt en veel geouwehoerd, in natuurgebied de Maashorst. Erg ontspannend.

Wie / welke specialismes heb je nodig in je dagelijks werk?
Een constructief adviseur, een deskundige in bouwkundige kosten en professionele, prettige bouwende partijen, in de verschillende disciplines van renovatieprojecten.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ik kan het volledige ontwerp- en begeleidingsproces voor de renovatie van een pand uit handen nemen, vanaf een haalbaarheidsonderzoek tot oplevering. En het betreffende vastgoed in waarde doen stijgen door gezamenlijk, aan de hand van het beschikbare budget de meest optimale keuzes in vernieuwing te realiseren. Verder ben ik thuis in de vergunningsprocessen in de bouw, bij de gemeente. Ik kan als buitenstaander nuchter naar dit proces kijken en heb al menig plooi glad gestreken, tussen een emotioneel gebonden of met daardoor aangaande frustraties kampende opdrachtgever en het “ambtenarenapparaat”.
Werk je aan vastgoed en zijn hier geen bruikbare tekeningen van beschikbaar, dan meet ik het graag voor je in en verzorg tekeningen/model met de werkelijke maatvoering.
Hiermee kan ik leden werk uit handen nemen, zodat zij de volle aandacht aan hun professie kunnen besteden.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit gehad hebt
Marije zei tegen mij, ga weg bij 24H en begin voor jezelf, doe zo vaak mogelijk waar je blij van wordt.

Wat wil je later worden?
Chefkok, ook een fantastisch beroep!
Alleen dan wel zo’n kok die zelf bepaald  hoe laat zijn gasten gaan eten.

Aan wie geef jij het stokje door?
Niels Baars(<< klik hier voor het interview met Niels) vraag speciaal aan hem: Wat is voor jou, de ultieme projectopdracht, die je absoluut in jouw leven nog wil uitvoeren?


Visitekaartje
Harm Janssen
LinkedIn
W www.janssenenmaten.nl

M info@janssenenmaten.nl
T 06 -54 91 59 66