Govert van der Spek | 24/7 Vastgoedbeheer

Govert van der Spek | 24/7 Vastgoedbeheer

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Govert van der Spek.

Naam en bedrijf
Govert van der Spek, 24/7 Vastgoedbeheer.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon met mijn vrouw Ingrid (je weet wel de fotografe van de VSRR) en onze 2 zoons van 11 en 13 jaar in het rustige Rhoon, vlak achter het Kasteel.

Waar kunnen we je van kennen?
Uiteraard van de bijeenkomsten van de VSRR maar mogelijk ook van de Vastgoedsociëteit Haaglanden waar ik 1 van de 3 oprichters van ben.

Waar kunnen we je voor bellen?
Je kan me altijd bellen als je advies wil over je leegstaande vastgoed of als je hier een tijdelijke invulling in wenst. Ik ben ook altijd te porren voor een gezellige borrel of bijeenkomst dus daar mag je me ook altijd voor bellen.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Ik ben geen uitslaper dus in bed zal je me niet tot laat in de ochtend vinden. Meestal loop ik een rondje hard, dat kan super in de omgeving waar ik woon, en ga daarna lekker uitgebreid ontbijten.

Beste restaurant
Oei, Ik heb geen vast “stam”restaurant maar vind het juist leuk om verschillende tentjes uit te proberen. Borrelen bij Bokaal en vervolgens eten bij Brasserie Pierre aan de Pannekoekstraat was één van de laatste leuke ervaringen.

Mooiste gebouw
De mooiste gebouwen van Rotterdam zijn natuurlijk de gebouwen waar wij het beheer voor doen en onze poster hangt ;-). Dat geldt overigens ook voor gebouwen in andere plaatsen in Nederland.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Dat was met mijn zus die omstreeks 1990 aan de Stroveer, nabij Hofplein, woonde. Iedere keer als ik bij haar op bezoek ging was ik de weg in dat wijkje volkomen kwijt.

Mooiste plek in Rotterdam
Alles langs de Maas waar je de bootjes langs ziet gaan, lekker kan rondhangen en een schitterend uitzicht hebt over de stad.

Inspiratiebron
Een makelaar die, toen ik in de brugklas zat, een verhaal kwam vertellen over zijn beroep. Toen dacht ik: dat wil ik ook worden. Na een opleiding bouwkunde aan de HTS heb ik een paar jaar bij een ontwikkelaar en vervolgens 6 jaar in de makelaardij gewerkt. Toen realiseerde ik me dat “huis in huis uit” op den duur toch niet helemaal iets voor mij was en ben ik, na het opzetten van een grote shop-in-shop winkel in Den Haag, in het leegstandbeheer terecht gekomen. Leegstandbeheer is een mooie mix van makelen en vastgoedbeheer.

Guilty pleasure
Op een doordeweekse dag op een terrasje in de zon zitten met een drankje en een muziekje op de achtergrond. Helaas komt dit te weinig voor omdat ik het hier vaak te druk voor heb.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Ik vind het heerlijk om afspeellijsten te draaien. Dan kan ik de sfeer uitzoeken die bij het moment past en word ik regelmatig verrast met zalige muziek van muzikanten die ik nog niet ken.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Een echte hobby heb ik niet. Ik loop met regelmaat een rondje hard. Verder steek ik aardig wat tijd in het organiseren van de VSH-bijeenkomsten en hebben we het redelijk druk met onze 2 kinderen. Als er tijd over is drink ik graag een borrel met vrienden.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Sinds de lockdown met de avondklok is er natuurlijk niet heel veel te doen. Wat ik wel erg leuk vond is dat ik in de vakantie mijn zoon van 11 een dagje heb meegenomen naar panden die we beheren in Steenwijk en Heerenveen. Gezellig beetje kletsen onderweg, lunchen met Mc Donald’s en laten zien wat ik normaal gesproken doordeweeks doe.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Je moet eigenlijk een beetje een duizendpoot zijn. Iedere dag is anders en er gebeurt altijd iets waar je nog niet eerder voor hebt gestaan. Belangrijk is in ieder geval dat je kan organiseren, goed met mensen om kan gaan, want daar heb je veel mee te maken, en een beetje handig bent zodat je dagelijkse problemen en storingen op kan lossen.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Hoe ik andere leden verder kan brengen is lastig om te zeggen. Er zijn zoveel disciplines en er is al zoveel kennis en kunde bij de leden. Als tip wil ik wel meegeven: positief blijven en vooral gewoon doorgaan.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Dat advies heb ik van mijn moeder. Zij zei altijd: ga alsjeblieft iets doen wat goed bij je past en waar je gelukkig van wordt. Ik heb dat gevonden in hetgeen ik nu doe. Een zeer afwisselende baan waar je lekker vaak “buiten mag spelen”, veel contact hebt met mensen en ook nog met vastgoed bezig kan zijn. Het is echt nooit saai.

Wat wil je later worden?
Een mens die tevreden terugkijkt op hetgeen hij heeft gedaan en meegemaakt.Vraag speciaal aan jou van Bart Cardinaal van HUNC: Je werk in leegstand beheer werkt super tegen krakers en tegen verloedering en biedt aan de huurders een mooie goedkope ruimte (weet ik uit ervaring).
Veel van de panden die jij beheert wachten op een herontwikkeling. Ik vroeg mij laatst af of jij wel eens de vraag krijgt om met het tijdelijke leegstand beheer alvast voor te sorteren op de uiteindelijke herontwikkeling. Door bijvoorbeeld alvast aan studenten te verhuren bij een toekomstige studentenflat. Of om alvast de buurt te verlevendigen met bepaalde functies of om er evenementen te organiseren, waar jij ook erg goed in bent?

Allereerst bedankt Bart voor de het doorgeven van het stokje.

Die vraag krijg ik inderdaad wel eens. Als voorbeeld…Momenteel hebben we een groot zorgcomplex in het noorden van het land in beheer. Het complex moet worden herontwikkeld en wij kijken samen met de opdrachtgever naar de doelgroep. Door het contact wat we hebben met de gemeente en de aanmeldingen die we krijgen op de leegstaande woningen kunnen we redelijk goed inschatten waar vraag naar is. Daar kan je dan als ontwikkelaar je plan op trekken.

Ik geef het stokje door aan Edward van Rijn van Van Rijn Vastgoed en wil van hem ook nog weten: Jij bent een vaak geziene gast op netwerkbijeenkomsten en borrels. Volgens mij haal je daar veel werk uit. Hoe heb jij dit het afgelopen jaar gedaan nu er geen netwerkbijeenkomsten meer georganiseerd kunnen worden?

Visitekaartje
Govert van der Spek
LinkedIn
www.247vastgoedbeheer.nl
govert@247vastgoedbeheer.nl
T   06-46 14 42 31
www.facebook.com/247vastgoedbeheer