Ferenc van Rijnsoever | Firma De Groot Installatiegroep

Ferenc van Rijnsoever | Firma De Groot Installatiegroep

Estafette-interview | september 2020 | Week 39 | #19

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Ferenc van Rijnsoever.

Naam en bedrijf
Goedemiddag “Rakkers”
Ik ben Ferenc John van Rijnsoever en werk met veel plezier bij de Firma De Groot Installatiegroep. Mijn thuiskantoor is gevestigd in Ridderkerk. Ben geboren op 5-11-1969 en mijn loopbaancarrière staat op LinkedIn, maar in het kort. Begonnen bij Wormald te woerden als tekenaar Sprinkler installaties en heb daar eigenlijk het vak geleerd om een bedrijf te runnen.
Alle disciplines (functies)  mogen doorlopen en uiteindelijk commercieel verantwoordelijk geweest voor Sprinkler Nederland. Daarna twee jaar directeur geweest van FG internationaal te Eindhoven,  toen weer terug in de sprinkler bij De Groot vanaf 2007 tot nu. Een vestiging mogen opzetten en daarna, toen deze compleet was, toch weer gekozen voor het commerciële traject voor brandbeveiliging algemeen. Uiteraard alle functies met veel plezier gedaan maar vooral kunnen doen door goede collega’s om mij heen.
In totaal hebben we 13 vestigingen en 770 man in vaste dienst. Je begrijpt er is altijd wat te doen, mensen projecten, facturatie, etc. Kijk op www.degrootgroep.nl en je weet bijna alles.Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik ben 24 jaar getrouwd met Nicky en wij hebben twee kinderen Daan 20 en Fleur 17 en niet te vergeten onze hond Tommy.
Mijn vrouw werkt op de eerste hulp bij het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht en de kinderen zijn druk aan het studeren.
Wij wonen in het mooiste stadje van het groene hart, Schoonhoven. Kom gerust eens langs en ik laat je de mooiste plekjes zien en de heerlijkste restaurantjes.

Waar kunnen we je van kennen?
‘Goedemorgen lieve Rakkers.’ Al vele jaren mijn ochtendgroet. Schijnt een begrip te zijn bij mijn collega’s en vele vrienden.
Vrolijke kale kop met tegenwoordig een baardje.

Waar kunnen we je voor bellen?
Een goed gesprek,
Een diner afspraak
Zakelijk gezien voor alles wat met installatiewerk te maken heeft.
Relaties / netwerk zit al vanaf mijn 19 in dit vak.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Een goed en gezellig ontbijt. Daarna met zijn alle weg met hond of sporten. Motortocht, mountainbike, tennis, watersport, golven etc. ben eigenlijk altijd bezig.
Of ‘om en rond het huis’ zoals wij dat thuis zeggen.

Beste restaurant
Het plezierigste restaurant “De Ballen tent” aan de Parkkade 1 te Rotterdam van Rene Keehnen. Gewoon lekker lullen.

Mooiste gebouw
“De Rotterdam” ontworpen door Rem Koolhaas. Maar vooral de Skyline van Rotterdam hier kan ik echt van genieten. Zowel overdag maar zeker avonds met alle lichtjes.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Feijenoord mijn cluppie, met zijn alle voetbal kijken.
Toen ik 14 was ging ik met mijn vriendje samen in de bus van Schoonhoven naar Rotterdam de bioscoop film de Ghosthbusters kijken en daarna bij MC Donald eten. We hebben er nog steeds over, wat een avontuur.

Mooiste plek in Rotterdam
Het bankje voor “De Ballen tent” even van een sigaartje genieten al kijken naar kop van Zuid.

Inspiratiebron
Alles en iedereen om mij heen, hier krijg ik echt energie van.

Guilty pleasure
Alles wat te maken heeft met (fijn) mechanica, engineering,  auto programma’s , discovery, ik houd van diesel, benzine en veel vermogen.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Geen idee, ik luister veel radio 10 een beetje nostalgie (de meeste kan ik dan nog mee zingen).

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Klussen, auto’s, motoren, boten. Ze noemen mij altijd MC Ferenc. Wat ik bedenk kan ik maken behalve metselen is mij nog niet eigen.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Wij hebben van De Groot de jaarlijkse golfdag gehad op de “scherpenberg” te Lieren. Was een geweldige dag met interessante en gezellige mensen.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Ontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, architecten, aannemers, inspectiebureaus, gebouw beheerders/eigenaars, industriëlen. etc.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Als ik weet wat andere doen en ik kom in contact met werken waar hun specialisme in voor komt dan draag ik ze voor. Uiteraard in goed overleg.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Van mijn vader kreeg ik op mijn 18e mijn eerste stratenboek van de Shell. Daar in staat geschreven op de eerste pagina geschreven door Pa.
“Spreken is zilver zwijgen is goud”
Verder zeggen wij thuis “kan niet bestaat niet”, “opgeven is geen optie”, en “wees lief en attent voor de mensen om je heen”.

Wat wil je later worden?
Een gezonde en geliefde Opa.

Ik geef het stokje door aan Alexander Lantink van Arlan groep BV
en wil van hem ook nog weten: Vertel het verhaal nog eens van je woestijn tocht met je auto.…..

Vraag speciaal aan jou namens Monique Vos van Vos de Boer en partners: Wat was jouw mooiste dan wel meest uitdagende project en waarom?
Het Gebouw “De Rotterdam” wij hebben dit inbouwteam met Rem Koolhaas ontworpen en gemaakt. Het moeilijkste project tot nu toe. Waarom, Omdat alle techniek werd ingestort en de bouwplaats minimaal was dus veel geleerd van transport, planning van goederen.

Visitekaartje
Ferenc van Rijnsoever
LinkedIn
W www.degrootgroep.nl
M f.rijnsoever@degrootgroep.nl
T  06 51 78 30 68