Ewout Vernhout | Arlan Architecten

Ewout Vernhout | Arlan Architecten

Estafette-interview | juli 2020 | Week 28 | #9

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Ewout Vernhout.


Naam en bedrijf
Mijn naam is Ewout Vernhout. Ik ben in Delft opgeleid tot architect en beoefen dit beroep bijna 25 jaar in combinatie met projectontwikkeling. Ik werk tegenwoordig vanuit mijn eigen bv, maar nog steeds voor Arlan Architecten, waar ik sinds 2006 directeur van ben.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Mijn zelf ontworpen gezinshuis staat in Berkel en Rodenrijs. Privé verkeer ik momenteel in een transitie. Ik heb vier kinderen in de leeftijd van 18-23 jaar. Twee wonen er nog thuis. De andere twee in Delft.

Waar kunnen we je van kennen?
Van mijn bloemetjes-overhemden en bulderende lach.

Waar kunnen we je voor bellen?
Allereerst voor een gezellig borrel of koffiedate. Beroepsmatig kun je mij bellen voor advies en/of initiatieven op het gebied van architectuur en gebieds- en projectontwikkeling in de woning- en utiliteitsbouw (bedrijfsmatig en supermarkten). Zowel voor nieuwbouw als transformaties. Daarnaast houd ik mij bezig met het beheer van diverse vastgoedportefeuilles binnen de eigen groep.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Voor Corona regelmatig in de kerk. Tegenwoordig af en toe een videodienst en van een rustige ochtend genieten.

Beste restaurant
Ik heb bijzonder lekker gegeten in HMB, Joelia en De Ballentent. Gauchos en De Bazar zijn ook nog steeds favoriet, alhoewel al te lang niet meer geweest.

Mooiste gebouw
Het mooiste gebouw van Rotterdam vind ik nog steeds de oude Bijenkorf van Dudok. Door het bombardement deels vernietigd maar daarna rucksichtlos gesloopt om het “venster op de rivier” te realiseren en een groot kruispunt te maken (Churchillplein).

Eerste herinnering aan Rotterdam
Twee eerste herinneringen: de eerste als kind, komend met de trein vanuit Dordrecht over de oude spoorbrug met links de oude Willemsbrug en rechts de nieuwe Willemsbrug. Dat maakte veel indruk. De tweede herinnering is toen ik als 18 jarige feut in Rotterdam kwam studeren en komende uit het CS geconfronteerd werd met een enorme vieze, natte bouwput van Nationale Nederlanden. Een week later was ik verliefd op de stad.

Mooiste plek in Rotterdam
Ik houd van de singels in het Oude Noorden en Oude Westen. Ik houd van de Oude Haven (heb zelf 4,5 jaar in een kubuswoning gewoond). Ik houd van de metropolitaine ontwikkelingen in het centrum en op Zuid. Deze stad heeft alles!

Inspiratiebron
Ik geloof in de schepping en laat mij inspireren door mensen en de natuur. Wij zijn zo mooi gemaakt! In mijn werk kan ik bijzonder geïnspireerd raken van werk van beroemde en minder beroemde collega’s uit heden en verleden.

Guilty pleasure
Muziek: Pet Shop Boys. Verder een zwak voor Nederlandse modeltreinen.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Piano Sonatas van Scarlatti. Maar ook Rolling Stones live. En voor mij nieuw om naar te luisteren: St Germain en Monkey Safari.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Tuinieren. Netflixen. Racefietsen. Lezen.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
De eindoplevering van een megaproject in Ridderkerk-Slikkerveer. We hebben hier twintig jaar aan gewerkt, hetgeen geresulteerd heeft in de restauratie van een fabrieksloods (loftappartementen ingebouwd), drie woontorens, een langgerekt spectaculair kade- woongebouw en enkele kleine bedrijfsgebouwen. Dat alles op een prachtige locatie aan het drierivierenpunt Lek-Noord-Nieuwe Maas.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Vanuit mijn brede werkgebied doe ik regelmatig een beroep op adviseurs (constructie, installatie, bouwfysica, civiel), advocaten, notarissen, deurwaarders, makelaars, leegstandsbeheerders, etc.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Binnen de vastgoedsociëteit wil ik graag een klankbord en inspirator zijn.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
“Stop met geneeskunde en ga bouwkunde studeren.”

Wat wil je later worden?
Steeds meer mensen-mens. Kleinkinderen krijgen lijkt me fantastisch. En verder een, aan de slapen grijzende, charismatische adviseur op allerlei terreinen.

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik geef het stokje door aan John Morsink van Vastgoednavigatie en wil van hem ook nog dit weten: waarin zit volgens jou de kracht van een goede bouw- en vastgoedmanager?

Vraag speciaal aan jou namens Daphne Buren-Baks van De Bok Roijers Gasseling advocaten: Wat is of was de grootste uitdaging in je carrière?
De grootste en meest ingrijpende uitdaging was om samen met Alexander (collega en tevens lid VSRR) Arlan Architecten op koers te houden na het plotselinge overlijden van zijn vader en mijn leermeester Jan Willem Lantink in 2016.


Visitekaartje
Ewout Vernhout
LinkedIn
W
www.arlan.nl
M ewout@arlan.nl
T 06 22 21 50 93