Erwin van der Schoor | ABN AMRO

Erwin van der Schoor | ABN AMRO

Estafette-interview | oktober 2020 | Week 43 | #23

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Erwin van der Schoor.

Naam en bedrijf
Erwin van der Schoor, relatiemanager Sector Bouw bij ABN AMRO Bank.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
M’n huis woont in Papendrecht, samen met mijn vrouw, zoon en dochter.

Waar kunnen we je van kennen?
Je zou me kunnen kennen van de netwerk-borrels. Ik heb ook een keer gastheer mogen zijn toen we het Timmerhuis bezochten.

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor een goed gesprek over uw bouwbedrijf waarbij ik graag mijn kennis over de bouwsector zal delen en weer verder kan uitbreiden. Wellicht kunnen we daarna elkaar van dienst zijn als het gaat om huisbankierschap, het invullen van een kredietbehoefte of b.v. een mogelijke bedrijfsovername.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
In de winter in de tennishal voor de zondagcompetitie en in de lente en zomer op de golfbaan; ’s ochtend vroeg golfen is het lekkerst.

Beste restaurant
Ai! Ik ben niet zo’n fijnproever en ga vooral uit eten voor de lol en gezelligheid, dus noem ik de Ballentent! Daar vind ik het altijd gezellig, heb je een mooi uitzicht op de Maas en Rotterdam-Zuid en serveren ze uiteraard prima gehaktballen en koud bier.

Mooiste gebouw
Dat zou weleens POST (het voormalig Postkantoor) bij ons aan de overkant van de Coolsingel kunnen worden. Gebouwen met een mix van oud en modern vind ik mooi.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Ook voor mij is dat mijn eerste bezoek aan De Kuip. Letterlijk hand-in-hand met mijn vader en diep onder de indruk van de mensenmassa, het stadion en uiteraard mijn voetbalhelden van dat moment.

Mooiste plek in Rotterdam
Golfbaan de Hooge Rotterdamsche. Een baan met hoogteverschillen alsof je in het buitenland bent en met een prachtig uitzicht over Rotterdam.

Inspiratiebron
genieten, en die een gezonde dosis werklust, doorzettingsvermogen en ambitie heeft.

Guilty pleasure
Dat zijn mooie horloges, Toblarone chocolade en jaren-80-muziek.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Mijn zelf samengestelde speellijst met muziek van The War on Drugs en The Boxer Rebellion.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, Tennissen, Golfen, klussen op en aan het huis, muziek luisteren, reizen en borrelen met m’n vrienden.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Gedurende het eerste deel van de Corona-periode heb ik zelf, bijna therapeutisch, een mooie overkapping gemaakt in de achtertuin waar we daarna al veel plezier aan hebben beleefd.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Een mix van commerciële vaardigheden, financiële kennis en strategisch inzicht. Ik kom geen ‘zak met geld’ op afroep naar mijn relaties brengen, maar een financiële oplossing waar mijn relaties duurzaam mee geholpen worden.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Door in gesprek te gaan over hoe ik en wij hen kunnen helpen hun ambities waar te maken. Zelf ben ik relatiemanager van Bouw-gerelateerde relaties in het Midden- en Grootbedrijf. Geïnteresseerden kan ik uiteraard ook in contact brengen met mijn collega’s die het Kleinbedrijf,  de Vastgoedmarkt of andere sectoren bedienen.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Haha, die komt uit die foute Cup-a-Soup reclame uit de jaren 90; “Succes is een Keuze!”. En wat ‘Succes’ dan is, is persoonlijk. Voor mij is dat werk doen waar ik plezier aan beleef en anderen impactvol mee kan helpen.

Wat wil je later worden?
Opvolger van Richard Krajicek als directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament…

Ik geef het stokje door aan Michel van der Linden van Herculan en wil van hem ook nog weten: Michel; je gaat al een tijdje mee in de groot-Rotterdamse bouwwereld; hoe heb jij deze de afgelopen jaren zien veranderen?

Vraag speciaal aan jou namens Martijn Dijkstra van RES Investments: Is er een rol weggelegd voor de banken in het stimuleren van de bouwproductie?
Goede vraag Martijn; en hoewel ik graag zou schrijven dat we daar een grote rol in kunnen spelen, is die er feitelijk slechts indirect; onze sector-economen blijven er in de verschillende media (Cobouw, ABN AMRO Insights etc.) en bij brancheorganisaties (o.a. NVB, IVBN) aandringen op meer vastgoedontwikkelingen en het stimuleren van de bouwproductie. De grote (handels) banken zullen gezien het gemiddelde risicoprofiel van projectontwikkelingen zeer kritisch blijven in de financiering ervan.

Visitekaartje
Erwin van der Schoor
LinkedIn
https://insights.abnamro.nl/category/sectoren/bouw/
M erwin.van.der.schoor@nl.abnamro.com
T  06-30 16 48 28