Edwin Herpst | Q-Estate

Edwin Herpst | Q-Estate

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Edwin Herpst.

Naam en bedrijf
Edwin Herpst, aandeelhouder Q-ESTATE, bouw- en vastgoedadvies en project manager bij  JLL – Tétris Design & BuildWaar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik heb mijn meissie pas enkele jaren geleden ontmoet op een zeilboot in Griekenland, bleek zij uit Kralingen te komen dus toen maar meteen, nou ja meteen, een paar maanden later, doorgepakt en samen, beiden vanuit de stad, in Overschie een grote-mensen-huis gekocht. Drie jaar later getrouwd en als bonus, een dochter van 16 maanden inmiddels.

Waar kunnen we je van kennen?
Uh, met name van de VSSR-meetings waarbij we een interessant project in de stad bezoeken, die vind ik het leukst en als ik mij goed herinner ben ik er vanaf het eerste uur bij.

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor een mountainbike-tochtje door het bos, een rondje zeilen op groot water of zee, voor het inrichten van jouw kantoor of andere vastgoed gerelateerde advies en project management diensten.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Hééél lang geleden… uitslapend in bed maar sinds een jaar als keurige huisvader aan het ontbijt met het gezin. Verse smoothie en een krantje erbij die vakkundig in duizend stukjes wordt gescheurd…..

Beste restaurant
‘Alle waar naar z’n geld’ natuurlijk maar laatst een uitstekend verrassings-afhaalmenu van De Machinist bij de Coolhaven wat zomaar 25% duurder had mogen zijn, maar ook fijne herinneringen aan de Matroos en het meisje op Katendrecht.

Mooiste gebouw
De stad heeft teveel te bieden om mij te beperken tot één gebouw maar ik vind het gebied rondom de Veerhaven een mooi stukje stad met historie en daarnaast spreekt de bouwstijl van veel woningen op de Straatweg mij erg aan.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Ik ben net buiten Rotterdam geboren en getogen en reisde als ventje van 6 jaar met mijn moeder met de trein naar ‘de grote stad’. Vanaf het CS liepen we naar de Lijnbaan langs het hertenkamp op het Weena. Ik had niet kunnen bevroeden precies op die plek daar jaren later kantoor te houden.

Mooiste plek in Rotterdam
De mooiste plek kijkend óp Rotterdam is natuurlijk de Van Brienenoordbrug of de fly-over op het Kleinpolderplein maar de mooiste plek ín Rotterdam is bij mij thuis om de hoek. Dan ben ik namelijk kort daarna thuis en dat was al de mooiste plek voor mij maar deze plek heb ik dit jaar nog meer weten te waarderen nu de ‘buitenwereld’ zo ver weg is geraakt.

Inspiratiebron
Dan denk ik terug aan mijn leermeester bij mijn eerste echte baan in het vastgoed. Die heeft mij bij gebracht hoe je zelf ‘aan de bal kan komen’ in plaats van toeschouwer zijn van je eigen wedstrijd. Zijn lessen pas ik nog dagelijks toe.

Guilty pleasure
Dit zijn toch die dingen die je juist niet met anderen deelt?…. nou vooruit dan, eentje. Al ben ik inmiddels een paar keer rond de wereld gereden in kilometers, ik mag nog heel graag autorijden en soms ‘per ongeluk’ een omweg nemen, tot zover niets geks, totdat je zelf denkt dat een zojuist schoon gewassen en gepoetste auto lekkerder rijdt dan net voor dat moment. Wat een mindfuck! Een nog iets grotere omweg dus….

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Even spieken…. ‘Lowkey Tech’, nooit van gehoord maar dit afspeellijstje draait al een paar dagen tijdens het avondwerk.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
‘Werken’. Maar dan hobbymatig. Ik vind het heerlijk om in en om het huis iets met eigen handen te maken.  Dit heeft mij zeker meer waardering voor de vaklieden gegeven die ik in mijn werk aanstuur. Aan het einde van de dag met familie en vrienden eten, drinken en nagenieten van een mooi stukje ‘werk’.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Meewerken aan het in stand houden van het grote mysterie van Sinterklaas. Ik beleef er zelf zulke leuke herinneringen aan dat ik graag meewerk om die herinneringen óók nu te laten ontstaan.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Als projectmanager beleef ik juist plezier aan het brede scala aan specialismen dat je nodig hebt om je werk te doen. Ik werk met name voor internationale corporates die best wat durven te besteden maar dan ook een ‘9’ willen in de dienstverlening en het eindresultaat. Dit betekent dat ik dagelijks zowel op ‘spijker en schroeven’ niveau over techniek praat, mijn ontwerp- en constructie-team aanstuur en aansluitend een stuurgroep-vergadering voorzit met één van mijn opdrachtgevers. Naast het beheersen van de techniek haal ik het meeste plezier uit het motiveren, coachen en ruimte geven aan mijn projectteam-leden. Ik kies er voor om mijn teamleden in hun kracht te zetten, te laten shinen en ben er rotsvast van overtuigd dat hún succes ook óns succes is.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Inmiddels ken ik de wereld van de grote internationale bedrijven redelijk goed. En dan natuurlijk op vastgoedgebied. Hoe kiezen deze, tegenwoordig veel tech-bedrijven, strategische kantoorlocaties?  Hoe maken zij de werkplek een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde?  Hoe gaan zij wereldwijd om met hun vastgoed? Over die wereld kan ik best iets vertellen.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Eigenlijk moet ik dan terug naar de start van mijn werkende leven. Met meerdere technische opleidingen op zak had ik geen enkele weet van de ‘vastgoedsector’, wel van bouwen natuurlijk maar niet van de bredere wereld daar om heen. Een uitzender bood mij een functie als vastgoedbeheerder, sindsdien heb ik de vastgoedsector nooit meer verlaten…Wat wil je later worden?
Opa. De rest is al geregeld.

Ik geef het stokje door aan Ed Bloem van Bloem Installatieadvies en wil van hem ook nog weten: Welke kansen denk of hoop jij dat zich zullen voordoen dankzij Corona?

Vraag speciaal aan jou van Michel van der Linden van Herculan: Wat is jouw verwachting ten aanzien van de kantorenmarkt na Corona? Komt er een kaalslag aan, gevolgd door een nieuwe transformatiegolf?
Nou, ‘kaalslag’ wil ik het niet noemen maar er is een onomkeerbare beweging gestart waarin velen van ons anders zijn gaan werken. De thuiswerkplek heeft een vaste plek veroverd in het rijtje ‘werkplekken’. Het merendeel van de kantoorinrichtingen die wij doen zijn gestart met een workplace-study. Ofwel, welke typen ‘werk’ worden uitgevoerd en wat is de best passende werkplek daarbij. Geconcentreerd werk vraagt immers een ander type werkplek dan de werkplek voor overleg of brainstormen. De thuiswerkplek hoort nu in dit rijtje thuis, dat betekent dat wij met z’n allen sowieso minder uren op kantoor doorbrengen maar kantoorbezoek ook meer gericht zal zijn op ontmoeten, verbinden en inspireren. Dit heeft zeker gevolgen voor de inrichting van een kantoor en zal uiteindelijk ook betekenen dat er minder m2’s worden gebruikt. Misschien is dit een extra duwtje in de goede richting die partijen nodig hebben om het overschot aan kantoor m2’s en het tekort aan woonruimte te gaan samen brengen?

Visitekaartje
Edwin Herpst
LinkedIn
W www.nl.tetris-db.com en www.q-estate.nl
eherpst@tetris-db.com en edwin.herpst@q-estate.nl
T  06 51 21 61 54 en 06 13 05 77 10