Edward van Rijn | Van Rijn Vastgoed

Edward van Rijn | Van Rijn Vastgoed

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Edward van Rijn.

Naam en bedrijf
Edward J.C. van Rijn. vastgoed-detective (altijd op zoek naar vastgoed en locaties). Wij zoeken altijd locaties, fabrieks terreinen en grote gebouwen leeg of verhuurd. Wij initiëren van diverse vastgoedontwikkelingen ook binnenstedelijke. Wij doen verkoop van ontwikkel en bouwprojecten. Wij zijn intermediair voor beleggingen.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Wij wonen met z’n allen in het Westlandse dorp Naaldwijk. Voor de liefde ben ik 23 jaar geleden hier naartoe verhuisd, ik ontmoete nl. op 41 jarige leeftijd eindelijk de liefde van mijn leven.
Ik ben getrouwd met Jeannette en samen hebben we 2 kinderen, onze zoon Quinten 22 jaar en onze dochter Esmee 21 jaar.

Waar kunnen we je van kennen?
Sowieso van de bijeenkomsten van VSRR, ben vanaf het eerste begin lid en anderhalf jaar later werd VSH opgericht dus ook vanaf het begin erbij.
Landelijk hebben we de PROVADA de grootste vastgoedbeurs van Nederland, hét jaarlijks ontmoetingspunt van de vastgoedbranche, vindt plaats in de Amsterdam RAI. Gedurende de drie beursdagen treffen ontwikkelaars, beleggers, consultants, financiers, woningcorporaties, eindgebruikers en gemeenten elkaar in een professionele omgeving om plannen, ideeën en visies met elkaar te delen.
Wat langer geleden van de vastgoedbeurs Mipim in Cannes een keer of 17 geweest in het voorjaar en dan is het meestal lekker weer. Een groot gedeelte van vastgoed Nederland is daar dan ook aanwezig en makkelijk aanspreekbaar.
Nog langer geleden was er op de derde donderdag van januari een nieuwjaarsreceptie bij Fortress een vastgoedbelegger aan het Haringvliet. Hier kwam ook heel bekend vastgoed Nederland, van de 27 maal dat dit georganiseerd werd ben ik er 23 keer geweest en dit was altijd een groot succes.

Waar kunnen we je voor bellen?
Bellen, appen, mailen of gewoon aanspreken als je me ziet dan kan je het hebben over vastgoed zie mijn slogan onder elke mail:
Ik heb het nooit te druk om u van raad en advies te dienen bij vastgoed vraagstukken. Bel of stuur gerust een bericht.
Verder kan je met mij altijd praten over locaties aankopen en aanbieden.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Zondagmorgen eh ja zondagmorgen, nou in bed. Wij vinden dat nog steeds leuk en fijn om er wat later uit te zijn. Dus rond 10.30 uur richting de keuken oven aan en broodjes bakken, tafel dekken en gaan zitten voor de fruitsalade. Daarna croissantje met aardbeien en een cracker, dan praten over de afgelopen week en hoe delen we verder onze dag in. Hierna een latte, dan even achter de computer om te kijken of er nog wat aan info is binnen gekomen en wat er aan berichten maandagmorgen de deur uit moet.

Beste restaurant
Jofel in Maassluis, Encore by Simonis in Scheveningen, Restaurant Three in Rotterdam Hillegersberg, Restaurant Madestein in Den Haag en Restaurant Bavette in Maasland. Dit zijn een paar restaurants waar wij regelmatig zeer lekker eten, toen het nog kon.
Nu halen we er regelmatig of laten bezorgen.


Mooiste gebouw

Een woongebouw ontwikkeld en gerealiseerd door Van Rijn Vastgoed B.V. aan de Willemskade 15,16 en 17 in de wijk Scheepvaartkwartier, Williams Estate I geel, II oranje/rood en III oker geel. Er mag in Rotterdam wel meer kleur komen zeker toen dit gebouwd werd was het alleen maar verschillende tinten grijs en zwart/wit. Zeer mooi woongebouw van 8 verdiepingen aan het water de Nieuwe Maas.
Een jaar of 20 geleden neergezet aangepast aan de bebouwing van het Scheepvaartkwartier en nog steeds ziet het er goed uit en voldoet het aan de hedendaagse normen.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Op de bromfiets vanuit Hoogvliet naar het centrum van Rotterdam, om uit te gaan in het Dorus theater.
Het pand aan de Mauritsstraat 65 in Rotterdam, waar tot in 1960 de Chemicaliënhandel v/h E. Schuddebeurs NV was gevestigd, werd in 1967 tot het Cabaret Dorus omgebouwd, dat in 1970 weer moest sluiten. Nu staat er op die plaats een wooncomplex dat sinds 1 november 1985 de naam Tom Mandershof draagt. Toen ik er voor het eerst kwam was het een houten keet die was neergezet op wat nu bekend staat als het Schouwburgplein.

Mooiste plek in Rotterdam
Op de mooiste plek staat ook het mooiste gebouw van Rotterdam. De wijk Scheepvaartkwartier of Nieuwe Werk waarvan een deel is gelegen aan de oevers van de Nieuwe Maas en aan een andere zijde het mooiste park, HET PARK.

Inspiratiebron
Op mijn 20ste werd mijn toenmalige vriendin, toen werkzaam als secretaresse bij Westbroek Notarissen uitgenodigd door Fortress dhr. J. Voerman (helaas overleden) voor de nieuwjaarsreceptie. Dhr. Voerman gaf aan, neem jouw kwajongen ook maar mee, zo was dat mijn eerste receptie waar ik veel vastgoedmensen tegenkwam.
Aan het einde van de avond gaf ik dhr. Voerman een hand en bedankte hem voor de uitnodiging en deelde hem mee; nu weet ik eindelijk wat ik ga doen ik ga het vastgoed in!?
Toevallig zat ik net op de  avondschool bouwkunde, 6 jaar gedaan hierna 2 jaar SOM avondopleiding voor makelaar, deze periode overdag bij diverse vastgoed gerelateerde bedrijven gewerkt.
In de keukens, bij een architectenbureau, een constructiebureau, de huurcommissie, woningbouw vereniging tuinstad Zuidwijk en IJsselmonde het klachtensysteem opgezet en toen makelaar bij H. van Herk.

Daar weg om bij de Gemeente Rotterdam te werken als projectleider, mooie baan veel geleerd.
Je kreeg een gebouw, een aantal overheidsinstellingen die hierin gehuisvest moesten worden en daar staat op een rekening zoveel miljoen en doe het er maar voor!
In de 7 jaar dat ik daar werkte kwam er in het derde/vierde jaar een directeur van een bedrijf naar me toe en deze gaf aan dat hij op een bedrijventerrein een grondreservering had en daar moest een bedrijfshal op gebouwd worden. Hij vroeg of ik dat wilde doen, ‘want jij bent zo’n zeikerd in je werk dan krijg ik tenminste een mooi gebouw.’
Bij de gemeente geregeld dat ik voor mezelf mocht werken, alléén niet met kantoren bemoeien dat is voor de gemeente.
Zo het gebouw gerealiseerd en een bekende eindbelegger heeft dat in belegging genomen. Deze is later met een vastgoed b.v. gekomen die ik heb overgenomen en zo is 29 jaar geleden Van Rijn Vastgoed B.V. begonnen.

Guilty pleasure
Bij vishandel Simonis een wit puntje met één ons King Crab salade eten en een glaasje witte Bola wijn pinot grigio.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
The Business van Tiesto.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Nu, in coronatijd, graag buiten zijn een stuk fietsen en wandelen. In de zomer bij mooi weer de fiets met fietskar volpakken met parasols, koelbox, tafeltje, windscherm 2 ligbedden kussentjes en rond 12.30 uur richting strand.
Wij liggen regelmatig dan bij strandpaviljoen Zomertijd en reserveren voor de avond een tafeltje voor het eten, af en toe komen de kinderen ook mee eten. Dus samen met mijn vrouw (gezin) genieten van het leven.Verder nog aandeelhouder van wijn Amici del vino waardoor je een paar keer per jaar word uitgenodigd om wijnen te proeven met heerlijke hapjes.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Het leven is wel erg veranderd dus wat is nu leuk tijdens coronatijd, nou van een van de restaurants lekker eten laten bezorgen en eten met de kinderen.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Kort geleden werd ik Vastgoed Detective genoemd zo word ik ook wel gezien (locaties zoeken en het bedenken wat ermee te doen is).
Mijn werkzaamheden zijn echt in het begin van het vastgoed ontwikkelproces. Ik krijg allerlei soorten locaties aangeboden en ik zoek dan uit van wie is de propositie en wat zijn de mogelijkheden.
Er wordt mij van alles aangeboden. Van maagdelijke grond tot het plekken waar logistieke gebouwen staan die gesloopt moeten worden, fabrieken maar ook binnenstedelijke gebouwen. Ik onderzoek vervolgens wat de bebouwingsmogelijkheden zijn.
Gelukkig heb ik ook wat stedelijk ruimtelijk inzicht.  Zo weet ik al snel of een aangeboden of gevonden locatie kans biedt op een succesvolle ontwikkeling, vervolgens onderzoek ik de haalbaarheid.
Dus ik ben altijd op zoek naar locaties die ontwikkeld kunnen worden voor wonen, logistiek, recreatie, hotels, bedrijfsmatig, kantoren.
Je moet altijd bij de overheid ter raden gaan wat op een locatie mag en wat men wil!
Specialismen, met mensen kunnen omgaan, kunnen zoeken in diverse data, Kadaster, KvK e.d. en je denkt kennis is zeer belangrijk, nee niets is minder waar, kennissen (je netwerk) zijn het belangrijkste.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
In eerste instantie blijf bij je zelf en probeer te achterhalen waar je goed in bent, dan kun je je daarin specialiseren.
Je kunt mij altijd benaderen voor vastgoedvraagstukken, zoals je hebt kunnen lezen weet je waarvoor je mij kan bellen appen of mailen.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Het geld ligt op straat. Opmerking van een bekende makelaar in de regio.
Toen hij dat zei begreep ik er niks van ik zocht me rot maar nergens wat te vinden, inmiddels heb ik de opmerking begrepen (wat jaren later).
Een voorbeeld; een tijd geleden stond er in de krant dat er een bedrijf het Rotterdamse havengebied gaat verlaten (ik zoek logistieke locaties langs de A15).
Ga op maps kijken en zie het ligt langs de A15 ga Kadaster trekken en kom uit op z’n paar duizend m² zoo dacht ik, even een relatie bellen mogelijk weet hij een klant en ja hoor een paar weken terug had hij een zoek vraag binnen gekregen voor een paar duizend m² in het Rotterdamse havengebied (toeval bestaat niet altijd kijken wat kan ik ermee). Je snapt het al, de partijen zijn toen met elkaar in gesprek gegaan.

Wat wil je later worden?
Nooit het idee of bedacht wat ik later precies wilde worden, het gaat zoals het gaat.
Moet wel zeggen het werk wat ik mag doen mee denken / werken aan een mooie stad als Rotterdam is wel te gek. Hoop dat nog lang te blijven doen.Vraag speciaal aan jou van Govert van der Spek van 24/7 Vastgoedbeheer: Je bent een vaak geziene gast op netwerkbijeenkomsten en borrels. Volgens mij haal je daar veel werk uit. Hoe heb jij dit het afgelopen jaar gedaan nu er geen netwerkbijeenkomsten meer georganiseerd kunnen worden?
Het is een misverstand dat je op netwerkbijeenkomsten of bij borrels je werk kan vinden, het is wel zo dat je bij dat soort bijeenkomsten moet investeren dus veel praten en diverse gasten benaderen wat voor werk zij doen.Dan bekijk je of dat matcht en gezamenlijk er wat aan hebt, dus wat ik al eerder melde: je netwerk vergroten met kennissen.

Om aan werk te komen moet je ook goed luisteren en kranten en nieuwsbrieven lezen, zo hoorde ik in de wandelgangen zeggen dat er een pand op de Blaak of Westblaak te koop staat.
Ik zoeken en over de Blaak lopen links en rechts niks te vinden tot ik maanden later, een bespreking in één van de panden op de Blaak had en in de bespreekruimte moest wachten ik keek naar buiten over de Blaak en voor een gebouw aan de overzijde stond een archief vernietigings auto en toen dacht ik dat is het gebouw.
Jawel hoor, na een paar uur zoeken op internet en diverse telefoongesprekken later had ik in de vooravond de juiste persoon aan de lijn en maanden later na een aantal besprekingen mochten we het aankopen met een ontwikkelpartij die bij mij een zoekvraag had neergelegd.

Ik geef het stokje door aan Michael Troost van Atta makelaars en wil van hem ook nog dit weten: Hoe loopt het nu met de verkoop en verhuur tijdens Corona tijd, qua huur zijn er nl. al wat nieuwbouw projecten opgeleverd waar nu al leegstand in zit !!

Visitekaartje
Edward van Rijn
LinkedIn
info@vanrijnvastgoed.nl
T   06 53 15 70 97