Ed Bloem | Bloem Installatieadvies

Ed Bloem | Bloem Installatieadvies

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Ed Bloem.

Naam en bedrijf
Ed Bloem, Bloem Installatieadvies.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Woon met veel plezier op Zuid, Rotterdam dus, heb een echt lange afstandsrelatie, drie kids en een kleindochter (2e kleinkind op komst).

Waar kunnen we je van kennen?
Van de bijeenkomsten, m’n Mascolori schoenen (ja die van Hugo) en wellicht als installatieadviseur van o.a. diverse mooie projecten in Rotterdam.

Waar kunnen we je voor bellen?
Als het positief is mag je me altijd bellen maar ook voor een goed gesprek over de zin en onzin van het leven, een borrel, een goede sigaar en omdat die borrel en sigaar betaald moeten worden ook voor leuke en uitdagende projecten waarbij je je geen raad weet wat met de installaties te doen.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Geen specifieke plek, of thuis of elders. Ook geen vast programma op zondag, het komt zoals het komt of gaat….en soms, als ik echt zin heb, een rondje op de racefiets, maar dan wel met echt zin hé.

Beste restaurant
Poehh, beetje lastig omdat ik een beetje vergeten ben hoe dat ook al weer was. Ben erg van de hapjes delen met een tafel vol, Bar Berta was erg goed toeven en eten, maar ook Destino of in de zomer La Plancha. Maar nu in het Corona-tijdperk Sushi van de Schuimspaan 😊 van de overkant van de straat thuis laten bezorgen, wetende dat de chef van AquaAsia zich er mee bemoeit……

Mooiste gebouw
Sinds kort gehuisvest in het Entrepot-gebouw. Ik denk een van de vergeten plekken in Rotterdam. Mooi industrieel pand.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Met mijn opa en oma vanaf zuid naar de stad met de bus, uitstappen bij het Dijkzigt Ziekenhuis en eerst naar het Maritiem Museum die toen in de kelder zat van twee gebouwen naast het Dijkzigt Ziekenhuis.
En natuurlijk als jochie met mijn vader mee naar de Kuip en de legendarisch wedstijd tegen de Spurs (1974) meegemaakt, de eerste voetbalrellen in NL, bizarre ervaring.

Mooiste plek in Rotterdam
De directe omgeving van Het Entrepot gebouw is met de jachthaven en de ligging bijzonder en in de zomer een vergeten plek in de stad en daardoor redelijk rustig.
Maar ook in een ligstoel voor Hotel New York met goed gezelschap en een lekker drankje de zon zien zakken achter de Euromast.

Inspiratiebron
Paar jaar geleden het boek “de vierde dimensie, toeval bestaat niet” van Hans Peter Roel gelezen, en daarna ook de boeken over Ki.
Realiseer me dat veel, zo niet alles, in het leven niet toevallig gebeurt. Veelal zien we op dat moment niet wat het doel is maar als we er later op terug kijken dan herken je vaak dat het niet toevallig was.
Maar ook “je moet kunnen delen om te vermenigvuldigen” en “als je niet op pad gaat komt er niets op je pad”.

Guilty pleasure
Die modeltreinen en modelbouw waar ik als kind mee bezig was blijven trekken……en tomatensap 😊

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Heb een eigen afspeellijst met mijn favorieten en die heeft een hoog Top2000 gehalte en ben verder altijd op zoek naar nieuwe muziek.
Draai ook graag Young Gun Silver Fox, The War on Drugs of alternatieve rock.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Netflix werkt toch wel verslavend…….en als we weer losgelaten worden dan ga ik graag naar een concert, voorstelling, bios of uit eten, of alles op één dag of avond.

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Door de Corona vaak mensen thuis uitgenodigd, lekker gegeten en mooie gesprekken gevoerd met een drankje en soms met een sigaar, was zeer aangenaam.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Duurzaamheid, om maar eens een containerbegrip te noemen, is op dit moment wel een belangrijk onderdeel als je het over installaties hebt. In de huidige bouwkosten wordt, of is, de installatie een steeds groter onderdeel. Omdat we sinds begin dit jaar met BENG te maken hebben is het van het belang de onderlinge verbanden tussen bouw, bouwfysica, installaties en daarmee duurzaamheid te kennen en te kunnen toepassen.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ik probeer me altijd te verplaatsen in de klant van de klant en daarbij me te verdiepen in het gebruik en toepassing van het pand. Hierbij hecht ik er waarde aan te weten wat een klant belangrijk vindt.
Door mij vroegtijdig te betrekken bij een project kan ik mijn kennis en kunde inbrengen.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Dat ik door m’n ex-schoonvader werd uitgedaagd om de avond MTS te gaan doen en het onvrijwillige ontslag dat de drempel om voor mij zelf te beginnen weg nam.Wat wil je later worden?
Eigenaar van een strandtentje met broodjes, biertjes en wijntjes en de verhuur van strandbedden op een zonnig strand in Spanje.

Ik geef het stokje door aan Michel Heijneman van KIKX Development en wil van hem ook nog weten: Bij de ontwikkeling van gestapelde nieuwbouw appartementen bemerk ik regelmatig dat ontwikkelaars/beleggers aansturen op een collectieve verwarmingsinstallatie om deze in een ESCO onder te brengen. Ik snap dit vanuit het verdienmodel maar energetisch heb ik daar mijn vraagtekens bij. Hoe kijk jij daar tegen aan?

Vraag speciaal aan jou van Edwin Herpst van Q-Estate:  Welke kansen denk of hoop jij dat zich zullen voordoen dankzij Corona?
Door Corona is eindelijk aandacht voor ventilatiesystemen. Men wordt zich bewust van het feit dat een goed functioneren ventilatiesysteem met voldoende toevoer van verse buitenlucht en afvoer van “vuile” lucht essentieel is voor een kwalitatief goed binnenklimaat. Of dat een goed functioneren ventilatiesysteem bijdraagt aan het beperken laat ik in het midden, feit is wel dat mensen zich bij een goed functionerend ventilatiesysteem prettiger en behaaglijker voelen in de ruimte waar ze de hele dag verblijven of dat nu op kantoor, op school of op de thuiswerkplek is.

Visitekaartje
Ed Bloem
LinkedIn
W www.bloeminstallatieadvies.nl
e.bloem@bloeminstallatieadvies.nl
T   06 81 33 18 61