Dyon Aldenhoven | KlokHolding / NovaForm

Dyon Aldenhoven | KlokHolding / NovaForm

Estafette-interview | oktober 2020 | Week 41 | #21

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Dyon Aldenhoven.

Naam en bedrijf
Dyon Aldenhoven, commercieel manager bij KlokHolding uit Nijmegen, met als werkgebied de regio Randstad, kantoor in Rotterdam bij Novaform Vastgoedontwikkelaars West BV.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in Den Haag, in de Vogelwijk, op loopafstand van zee en strand tegen de duinen aan.
Ik ben getrouwd met Ingrid, heb 3 kinderen (Maurijn, Jurrian en Ruben) in de leeftijd 15, 18 en 26 jaar.

Waar kunnen we je van kennen?
Ik heb gewerkt voor Wilma Bouw Den Haag in de jaren 90, voor Dura Vermeer begin 2000, voor een corporatie in de Drechtsteden in de periode 2002 – 2016; waar ik van alles heb mogen doen van inkoop, bedrijfsbureau, tot plan en nieuwbouwontwikkeling, beheer en verkoop en de laatste jaren voor Klok/Novaform met projecten in de randstad; Barendrecht, Rotterdam, Hoekse Waard en Delft (waaronder de gewonnen tenders in Delft- Staalweg en de Hoekse Waard, Tienvoet).

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor elke goede tip of propositie wat te maken heeft met vastgoed, wonen en ontwikkeling. Bij voorkeur in de (rand)stedelijke gebieden. Nieuw leven ‘inblazen’ in ontwikkelingen en samenwerkingen om met elkaar iets te realiseren. Waarbij kwaliteit, toekomstbestendigheid en duurzaamheid voorop staan.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
De komende weken waarschijnlijk (weer) op de vervolgtraining voor puppy’s in Rijswijk of bij mooi (herfst)weer in de tuin of op het terras met een espressootje.

Beste restaurant
Dat is echt lastig er zijn er te veel om te noemen, maar waar ik graag naar toe mag gaan zijn de kleinere Spaanse en Italiaanse restaurantjes in de stad. Maar als ik er toch 1 moet noemen is dat wel De Librije in Zwolle.

Mooiste gebouw
In Rotterdam is voor mij nog steeds het historische Hotel New York aan de Wilhelminakade. Vanuit de hedendaagse (moderne) architectuur vind ik de Montevideo en New Orleans op de Kop van Zuid de meest spraakmakende woongebouwen. Zij geven het gebied allure en een wereld karakter. Zij zijn voor mij de beste voorbeelden waar de stad Rotterdam voor staat: vernieuwend, uitdagend, robuust, modern, mondiaal en toekomstgericht.

Eerste herinnering aan Rotterdam
O jee, dat was een afspraak op de Parklaan en aansluitend naar de Westerkade. Waar water en groen, oud en nieuw elkaar op een fantastische manier raakten. Indrukwekkend, koloniaal, industrieel, groots en uitdagend tegelijk.

Mooiste plek in Rotterdam
Dat vind ik wel Parkheuvel, de mooiste groene plek van Rotterdam, waar je op elk moment van elke dag, rust en ruimte kunt vinden, maar met ook weer voldoende levendigheid en afleiding op loopafstand.

Inspiratiebron
Rem Koolhaas van OMA, oprichter en mijn spraakmakend voorbeeld van hoe stedenbouw, architectuur, beleving, wonen en werken vanuit menselijke beleving GROOT gemaakt kan worden.

Guilty pleasure
(Borrel) hapje – drankje(s).
Lekker eten met een goed glas wijn en aansluitend een wiskeytje.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Dat zijn toch wel de jaren 70 dance en disco nummers. Ik mag graag op zondagochtend Daddy Cool van Boney M (wat harder) opzetten als de jongste zoon nog op zijn bed ligt 😊.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Lekker eten en drinken met vrienden of met de familie, op de scooter naar de stad, stedentrips maken (nu even niet, maar dat komt wel weer), lopen, wandelen en een beetje tennissen als het kan.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Eigenlijk zijn er (te) veel leuke dingen om te noemen, ik kan oprecht genieten van leuke dingen elke dag. Maar als ik er een moet noemen: het begeleiden van jonge mensen in hun afstuderen en/of stage.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Commerciële vaardigheden, innovatief, ondernemend en creatief zijn, kunnen luisteren, informatie verzamelen en denken in mogelijkheden en oplossingen; het ‘zien’ van kansen, inzicht in ruimtelijke, juridische en financiële mogelijkheden.
Dat kan en doe ik niet alleen, maar met anderen, veelal met collega’s, partners in ontwikkeling, architecten, stedenbouwers en overige adviseurs en vormgevers.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Door het samenwerken op nieuwe projecten, met advies en ondersteuning op het gebied van projectontwikkeling, functie en bestemmingsveranderingen, aankoop en verkoop van grond en opstallen.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
“Blijf vooral niet ‘stilstaan’, ‘ontdek’ en ‘leer elke dag”.

Wat wil je later worden?
Oud en gezond.

Ik geef het stokje door aan Petra Reijntjes van SWECO
en wil van haar ook nog weten: Wat doet Sweco in het kader van verduurzamen van de organisatie?

Vraag speciaal aan jou namens Lana du Croq van Du Croq & van Zuthpen  architecten: Dyon, als ik jou in jouw werk observeer ben je vaak net een kind in een speelgoedwinkel. De stad is voor jou een oneindig speelveld van mogelijkheden om projecten te bedenken en te realiseren. Wat zou voor jou ‘de droom-ontwikkeling’ zijn?
Mijn ‘droom-ontwikkeling’ is het realiseren van een gebied, waar wonen, werken, recreëren en voorzieningen op loopafstand aanwezig zijn, voor iedereen die er verblijft, waar water en groen elkaar ‘omarmen’ en waar gezond ‘leven’ het vertrekpunt is.

Gelukkig krijg ik meerdere keren de kans om vanuit deze filosofie projecten (projectlocaties) te mogen ontwikkelen en voor te bereiden. Dat kan alleen maar door samen te werken en een duidelijke richting te hebben waar je met elkaar naar toe wil, wat kan en waar behoefte aan is.

Ook voor Rotterdam ga ik proberen dat binnen een paar jaar in de praktijk te hebben kunnen brengen.

Visitekaartje
Dyon Aldenhoven
LinkedIn
W www.klokholding.nl
M d.aldenhoven@klokholding.nl
T  06 22 47 04 82 of kantoor 088 – 248 29 29