Dennis Kortekaas | Lidl Nederland GmbH

Dennis Kortekaas | Lidl Nederland GmbH

Estafette-interview | september 2020 | Week 36 | #16

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Dennis Kortekaas.

Naam en bedrijf
Dennis Kortekaas, Lidl Nederland GmbH.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in Den Haag, woon samen met Suzanne en heb 2 kinderen Milou (11 jaar) en Radboud (bijna 10 jaar !)

Waar kunnen we je van kennen?
Waarschijnlijk uit de vastgoedwereld of uit het Haagsche…

Waar kunnen we je voor bellen?
Je kunt en mag mij eigenlijk altijd bellen… zeker voor leuke en uitdagende vastgoedproposities, maar voor een drankje is het ook oké hoor !

Waar vinden we je op zondagmorgen?
In de tuin aan het water, aan een espresso, kijkend naar de opkomende zon.

Beste restaurant
een ‘beste’ restaurants wordt al snel afgemeten aan het aantal Michelin-sterren, maar voor mij kan dat ook echt prima een gezellig strandtentje zijn met mijn voeten in het zand… misschien zelfs liever.

Mooiste gebouw
Ik twijfel erg tussen de Sagrada Familia en het nieuwe, volledig “0-op-de-meter” Lidl-filiaal te Woerden aan de Iepenlaan 1A. Beiden zijn een knap staaltje van inventiviteit en doorzettings-vermogen…

Eerste herinnering aan Rotterdam
Dierentuin Blijdorp en de Euromast.

Mooiste plek in Rotterdam
..Oeh, lastig… ik hou van zowel de drukte in de Witte de Withstraat, als van het wat rustigere terras van ‘Lake House Rotterdam in het Lage Bergse Bos.

Inspiratiebron
Niet iets of iemand specifiek, maar mensen waar positiviteit en kracht vanuit gaat kan ik erg waarderen, zeker als dit gecombineerd gaat met een goede dosis humor!

Guilty pleasure
Drank en goede hamburgers.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
..geen Spotify sorry, maar wel via YouTube een Summer lounge-mix opgezet toen we in de tuin aan het BBQ-en waren!

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Niet aan werk denken, maar dat is niet haalbaar.. Lekker op het strand en in het water voel ik mijzelf erg fijn.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
Zakelijk: een mooie propositie omgezet naar een contract wat weer leidt naar een mooi nieuw Lidl-filiaal in Haaglanden.
Privé: Even twee weekje vrij om andere leuke dingen te doen.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
De vastgoedwereld is relatief klein te noemen, dus eerlijk en integer zijn werkt in het voordeel als je meerdere jaren binnen dit speelveld wilt acteren.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
In de supermarkt-business gaat het voorspoedig met de omzet, zelfs in deze ellendige Covid-19 tijd. Weet niet of ik andere leden  ‘verder’ kan brengen, maar in ieder geval doe ik met een aantal leden zaken aangaande onze expansiedrift.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Dat was een vrije vertaling van mw. P. Langkous: “Ik het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik er goed in ben

Wat wil je later worden?
Is dit nu later?

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Lana du Crog van duCroq & Van Zutphen architects BV en wil van haar ook nog dit weten: Denk jij, als architect zijnde, dat de esthetiek van een commercieel gebouw kan bijdragen een hogere omzet?… en zo ja.. en zo nee…

Vraag speciaal aan jou namens Wouter Haeser van BHW advocaten: Wanneer is een projectontwikkelaar ‘goed’ c.q. wat is goede projectontwikkelaar?
“Goed” is relatief, d.w.z. dat de specifieke belangen afhankelijk zijn van de zijde van de tafel. Persoonlijk denk ik dat een goede ontwikkeling iets moet bijdragen in een ruimer gebied dan het perceel groot is. Brengt het iets extra’s of iets nieuws ten opzichte van de oorspronkelijke functie? Maar ook hier kunnen de meningen van gebruikers en/of omwonenden (zeer) verschillend zijn. Binnen de ontwikkelingen bij Lidl kijken wij dan ook altijd specifiek naar de functie binnen de omgeving van ons marktgebied. Een ontwikkeling bij Lidl hoeft niet alleen een supermarktruimte te zijn, maar kan bijvoorbeeld een parkeergarage, woningen, sociale en/of maatschappelijke functies erbij hebben, welke wij op eigen kracht financieren en realiseren. Het is dan ook erg prettig dat hiervoor binnen Lidl meer dan voldoende ruimte is.


Visitekaartje
Dennis Kortekaas
LinkedIn
W
www.lidl.nl
M dennis.kortekaas@lidl.nl