Dennis Bergsma | De Nieuwe Norm

Dennis Bergsma | De Nieuwe Norm

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Dennis Bergsma.

Naam en bedrijf
Dennis Bergsma, De Nieuwe Norm

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in Papendrecht, ben getrouwd met Ilse en heb een 19 jarige zoon Max en een 16 jarige dochter Evi.

Waar kunnen we je van kennen?
Wellicht van mijn vorige werkgevers of inmiddels sinds ruim 2,5 jaar als hoofd planontwikkeling van De Nieuwe Norm.

Waar kunnen we je voor bellen?
Eigenlijk kan je mij altijd bellen, maar in het bijzonder kan je bellen als je een probleem hebt met de haalbaarheid van een bouwproject, als je wilt investeren in verduurzamen (energetisch) van een (kantoor)gebouw, als je een leegstandsprobleem hebt in de verhuur en natuurlijk ook als je een gebouw wilt transformeren. Wij denken graag mee en met elkaar lossen we problemen op en maken we opgaven haalbaar.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Aan de eetkamertafel lezend in de krant of op de fiets in de Alblasserwaard (als het weer het toelaat).

Beste restaurant
Osteria Vicini vanwege het eten maar zeker ook de ambiance.

Mooiste gebouw
Het Postkantoor op de Coolsingel – niet in het minste om het interieur.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Cineac – de bioscoop naast de Bijenkorf.  Heel lang geleden een feestje op de lagere school. Ik vergeet het nooit!

Mooiste plek in Rotterdam
Toch wel het Noordereiland met de rust, het zicht op de bruggen, de dynamiek van de stad en het water.

Inspiratiebron
Mensen die keuzes maken en geluk en plezier stellen boven al het andere.

Guilty pleasure
Salvage Hunters.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Luis del Villar.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Klussen en me verdiepen in vakliteratuur…

Wat is het leukste wat je afgelopen maand gedaan hebt?
Gewandeld in de Amsterdamse waterleidingduinen en een bezoek gebracht aan een project waar ik in 2007 nog aan gewerkt heb en natuurlijk genoten van de vrieskou en het schaatsen.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Eigenlijk zijn dat er best wel veel en dat maakt mijn (of ons) werk zo enorm leuk. Ik denk dat de lijst te lang is  om hier te noemen, maar het komt er in het kort op neer dat je verstand moet hebben van het complete ontwikkel Proces van A tot Z. Van procesmatige zaken bijvoorbeeld in het kader van de omgevingsvergunning en financiële- en fiscale constructies en oplossingen tot materiaaltoepassingen en technische- en installatieve aspecten van gebouwen.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ik kan ze helpen met contacten of oplossingen van allerlei vraagstukken. Het haalbaar maken van projectopgaven maar ook het geven van adviezen over duurzaamheid, de warmtewet (en haar verplichtingen) alternatieve oplossingen tot aan RO procedures.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Vind werk dat je leuk vindt en een baan waar je dagelijks plezier hebt.

Wat wil je later worden?
Meubelmaker.

Ik geef het stokje door aan John Mol van EGM architecten en wil van hem ook nog weten: Op welk project waar je een rol in hebt gespeeld ben je het meest trots en waarom?Vraag speciaal aan jou van Gaston van Aken van Van Aken Projectontwikkeling: Ik ken Dennis als een loyale, integere en zeer ervaren planontwikkelaar. Dennis heeft het echte BOUW DNA. Vraag: wat triggert jou in de bouwwereld? Wat is de uitdaging van gebouwen transformeren? En hoe zie jij de toekomstige verhouding tussen opdrachtgever en Aannemer? En wat maakt De Nieuwe Norm onderscheidend?

Dit zijn eigenlijk heel veel vragen in één.
–      Wat mij in de bouwwereld triggert is het feit dat over het algemeen plannen bijzonder matig uitgewerkt worden. Partijen zijn vaak heel lang bezig om contractdocumenten op te stellen. Vervolgens wordt een handvol aannemers de vraag gesteld om in 5 of 6 weken een plan te doorgronden en af te prijzen. Alle risico’s of hiaten zijn vervolgens het risico van de aannemer de aanbesteding heeft “gescoord”. Dit is heel vaak garantie voor “gezeik” tijdens de uitvoering. Hier doen wij dus (liever) niet aan mee.
Wij proberen in het hele lange proces van voorbereiden mee te denken. Dit vraagt heel veel van alle partijen en de basis voor de samenwerking is vertrouwen. Het resultaat van op deze wijze samenwerken en plannen voorbereiden is vaak dat de verwachtingen in positieve zin overtroffen worden en dat de fysieke bouw vaak een feestje is.

–      Uitdagingen van transformeren zijn legio, de grootste uitdaging zit in het feit dat geen enkele transformatie hetzelfde is en dat er altijd nieuwe uitdagingen blijven. Inmiddels hebben we al veel transformaties gedaan en ieder project worden we (met onze partners) beter en leren we.

–      Ik hoop dat de toekomstige verhouding tussen opdrachtgever en aannemer meer gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en het gezamenlijk doelen nastreven. Bij De Nieuwe Norm werken we eigenlijk al zo en werken we vaak voor terugkerende klanten. Dit is het grootste compliment dat we kunnen ontvangen en maakt ons werk nog leuker.

–      Wat maakt De Nieuwe Norm onderscheidend, dat is best een lastige ik zal het kort proberen te houden.
Wij werken met vaste partners en ons doel is om zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces in te stappen. Hiermee worden we in staat gesteld om kennis- en expertise aan de voorkant in te brengen.
Door tijdens het ontwerpproces mee te denken en de juiste kennis in te zetten, zowel procesmatig, technisch als aan de kostenkant kan je op de juiste wijze de verwachtingen sturen. We zijn klantgericht en uiteindelijk is het doel van de klant ons gezamenlijke doel. We proberen problemen op te lossen en inzichtelijk te maken voordat ze daadwerkelijk zullen ontstaan. Hierdoor wordt niet alleen het ontwerptraject leuker maar zeker ook de uitvoering. Iets nieuws maken moet een feestje zijn voor iedereen. Voor de opdrachtgever maar zeker ook voor de mensen op de bouw. Het uiteindelijke plezier komt de kwaliteit ten goede. Ons doel is niet om een eenmalige klant te bedienen, klanten moeten bij ons terugkomen.

Visitekaartje
Dennis Bergsma
LinkedIn
www.denieuwenorm.nl
dennis.bergsma@denieuwenorm.nl
T   06 13 21 48 01