Benjamin van Tiggelen | De Langen & Van den Berg

Benjamin van Tiggelen | De Langen & Van den Berg

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Benjamin van Tiggelen.

Naam en bedrijf
Benjamin van Tiggelen, commercieel directeur bij De Langen & van den Berg.
Een ontwikkelend bouwbedrijf uit Bergambacht. We bouwen dus zowel voor opdrachtgevers als eigen projecten.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon bijna mijn hele leven al in Dordrecht eerst in de historische binnenstad, inmiddels aan de rand van de stad. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaren op Zuid gewoond, in Charlois. Getrouwd met Marieke en we hebben samen twee kinderen, Tomas [15] en Fieke [14].

Waar kunnen we je van kennen?
Al jaren lid van de VSSR en met grote regelmaat aanwezig op onze bijeenkomsten.

Waar kunnen we je voor bellen?
Wij zijn een middelgroot ontwikkelend bouwbedrijf met lange historie in de woningbouw. We zoeken locaties die we zelf of in samenwerking met anderen in ontwikkeling kunnen brengen, waarbij we uiteindelijk ook stenen kunnen stapelen. Want in the end is dat waar we goed in zijn: vakmanschap met de handen uit de mouwen. Dus we zoeken: opdrachtgevers en partners.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Op zondagochtend ben ik onderweg met vrienden om te sporten. Mountainbiken, trailrunnen of rondje op de racefiets.

Beste restaurant
Tja, ik heb niet echt een beste restaurant, er zijn namelijk ontzettend veel fantastische restaurants in Rotterdam. Vlak voor de COVID-sluiting ik een aantal keer geluncht bij Umami op de Binnenrotte. Een genot voor het oog en de smaak.

Mooiste plek en gebouw
Ik geniet van historische gebouwen in een omgeving met een eigen ziel. De klassieke grandeur van het Scheepvaartkwartier en de industriële look van een Entrepot-gebouw. Oude havengebieden die omgetoverd zijn naar levendige woongebieden dat zijn echt stoere plekken.

Inspiratiebron
Waar ik echt enthousiast van word is samenwerken aan super gave projecten. Elkaar versterken door langdurige relaties aan te gaan en vooral met veel enthousiasme de schouders eronder!

Eerste herinnering aan Rotterdam
Als Dordtenaar was ik onder de indruk van de Grote Stad Rotterdam. De drukke markt onder het station Blaak en verderop het hertenkamp op het Weena. Een echt dagje uit destijds.

Guilty pleasure
Ik, als wijnfanaat, heb laatst een Chianti gekocht in een super verkeerde mandfles. Maar stiekem was het gewoon een prima wijntje.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Deze maand stond in het teken van de klassiekers. Lekkere oude rock, maar ook meezingers zoals Hazes.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
In onze vrije tijd zitten we zelden stil. Sporten, eten, drinken en vooral genieten met het gezin of vrienden.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Als ontwikkelend bouwbedrijf hebben wij behoefte aan vakmensen die samen met ons projecten initiëren of ons ondersteunen bij het vormgeven van projecten. Logischerwijs willen we ook heel graag ons steentje bijdragen in het bouwteam van een opdrachtgever.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Altijd jezelf blijven!Wat wil je later worden?
Gezond, gelukkig, wijs en rijk.

Ik geef het stokje door aan Gaston van Aken van De Nieuwe Norm en wil van hem ook nog weten: De wereld is nogal in beweging. Dat heeft potentieel grote impact op de woningmarkt. Vooralsnog merk ik er nog niet heel van. Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat er bijzondere tijden aan zitten te komen. Ik ben benieuwd hoe jij aankijkt tegen de toekomst van de woningmarkt?

Vraag speciaal aan jou van Laurine van Schie Kooman van EBH Legal Advocaten en Mediators: Vanaf 1 januari 2021 moeten alle vergunningaanvragen voor  nieuwbouw voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Welke veranderingen heeft dit tot gevolg voor jullie bedrijf?

De BENG criteria zullen vanaf 1 januari 2021 inderdaad de norm worden. Wij zijn als bedrijf al geruime tijd bezig met duurzaamheid, daar horen deze BENG-eisen gewoon bij. Vanuit onze expertise beginnen we altijd met het toepassen van hoogwaardige isolatiematerialen, zodat de opgewekte warmte binnen het gebouw blijft en de weersinvloeden van buiten nauwelijks invloed hebben op het binnenklimaat. Door toepassing een hoogwaardige thermische schil gaat er zeer beperkt energie verloren. Op deze manier proberen we de BENG eisen zoveel mogelijk in het ontwerp te integreren.

Een aspect dat  hiermee conflicteert is geld. Het simpelweg toepassen van alle beschikbare duurzaamheidstoepassingen is vrij eenvoudig. Echter het vinden van de juiste balans tussen investering en duurzaamheid is een uitdaging. Op dit vlak kunnen wij, met onze jarenlange ervaring toegevoegde waarde leveren. In het kader van onze onderhoudsverplichtingen hebben we goed zicht op de verschillende systemen en leveranciers en brengen deze ervaring mee in de samenwerking met opdrachtgevers.

Tot slot zijn we bij De Langen & van den Berg wel overtuigd van het feit dat duurzaamheid geen aanvullende wens is, maar basisvoorwaarde. Het beter maken van de wereld is voor ons een uitgangspunt.

Visitekaartje
Benjamin van Tiggelen
LinkedIn
W www.delangenvdberg.nl
benjamin@delangenvdberg.nl
T  06 52 00 64 20