Bart van Sliedregt | KIKX Development

Bart van Sliedregt | KIKX Development

Estafette-interview | juli 2020 | Week 31 | #11

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op de digitale deurmat én je kunt alle interviews tot nu toe hier teruglezen. We stellen je graag voor aan Bart van Sliedregt.


Naam en bedrijf
Mijn naam is Bart van Sliedregt. Ik ben in 2005 begonnen met KIKX Development, in de overtuiging dat door samen te werken met meerdere disciplines mooiere projecten tot stand komen.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Ik woon in Rotterdam, ben net empty nester, nadat de jongste van drie zonen het huis heeft verlaten. Leef al meer dan 30 jaar gelukkig met mijn meisje.

Waar kunnen we je van kennen?
Van mijn passie voor hockey; als coach bij Leonidas en als sponsor van HockeyClub Feyenoord.

Waar kunnen we je voor bellen?
Voor hulp bij lastige vraagstukken; niet direct denken aan levensvragen, alhoewel ik het wel belangrijk vind na te denken over de zin van het leven.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
In de zomermaanden op de golfbaan of race fiets; gedurende het seizoen op het hockeyveld.

Beste restaurant
Altijd een gevaarlijke, maar in onze regio zijn dat voor mij Perceel in Capelle en The Millen in Rotterdam. Jos en Wim koken bijzonder mooie gerechten, en hebben ook nog eens goede sommeliers lopen. Ondergewaardeerd is Huson van Mark van Wijngaarden; ga ik graag naar toe voor een goede lunch.

Mooiste gebouw
Het mooiste gebouw van Rotterdam is voor mij het Witte Huis; symbool voor de drive naar vooruitgang en overlevingsdrang van Rotterdammers. Ik begon er mijn carrière op de verdieping met de erkers.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Met mijn opa via de Marinier op het Oostplein, langs de Maas wandelen en dan de leeuwen beklimmen.

Mooiste plek in Rotterdam
Lastige vraag. De stad verandert zo snel; denk toch dat dat de kop van de Wilhelminapier is. Je hoort het water, voelt de wind, proeft de historie en ziet de vooruitgang van onze stad.

Inspiratiebron
De mens in al zijn verscheidenheid. Mijn inspiratie stimuleert mij om altijd de verbinding te zoeken tussen mensen en proberen weg te nemen wat mensen verdeelt houdt. Dat is geen gemakkelijke opgave, die mij ook niet altijd goed afgaat.

Guilty pleasure
Wine gums en Whisky’s. Ik heb een aardige collective mooie whiskies.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Bach, Leonard Cohen en Patrick Bruel.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Dan sta ik op het hockeyveld tussen twintigers en vroege dertigers. Inspirerend om samen een doel te bepalen en dat dan na te streven. En als ik de geest heb kook ik daarna graag voor vrienden of familie.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?
256 km/u gereden in een Renault Alpine A110 op de A 89 tussen Brive en Perigueux. Hij kon niet harder. Fantastische avond, mooie bochten, vrijwel lege weg… goede muziek aan.. Wel onverstandig.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Dromers en realisten. De eerste om grenzen te verleggen, de tweede om te zorgen dat de grenzen voor iedereen nog zichtbaar blijven.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
Ik denk dat ik mijn kennis graag overbreng, geen probleem ermee heb, wanneer iemand mijn advies niet overneemt en daardoor een onbevangen eerlijk klankbord kan zijn.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
“het is beter vergiffenis achteraf, dan toestemming vooraf te vragen.”

Wat wil je later worden?
Later boeit mij niet zo. Het leven in het nu is echt leuk en uitdagend genoeg.

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Hans van der Torren van IOB en wil van hem ook nog dit weten: Hoe is IOB bezig met circulariteit?

Vraag speciaal aan jou namens Louis Aussen van Marge architecten BV: De recente ontwikkelingen hebben de wereld flink door elkaar geschud. Welke invloed heeft de Corona crisis op het ontwikkelen van jullie projecten. Verandert de manier waarop nieuwe plannen tot stand komen en vorm krijgen?
Dat de komst van Covid-19 onze wereld op zijn kop heeft gezet, is helder. Of dat onze processen gaat veranderen, weet ik nog niet. Door noodgedwongen meer op afstand van elkaar te werken, is controle en toezicht op elkaar -gelukkig-  minder. Ik hoop dat het wederzijds vertrouwen in elkaars kwaliteiten projectteams sterker en plezieriger gaan maken. Daarnaast hoeft al dat gereis van ontwerp – en projectteams niet steeds meer; veel voortgangsoverleg kan prima per video.

Voor de echt serieuze zaken zullen we gewoon elkaar op blijven zoeken…uiteindelijk blijft samenwerken mensenwerk en blijft het leuker om je (project) partners of relaties in het echt te zien.

Daarbij zijn we dan wel af van die drie kussen, waar men gevraagd of ongevraagd steeds vaker mee lastig werd gevallen….


Visitekaartje
Bart van Sliedregt
LinkedIn
www.kikxdevelopment.nl
M info@kikxdevelopment.nl
T   010-475 55 74