André van Luijk | Woongold, Woonvisie én Bureau Van Luijk

André van Luijk | Woongold, Woonvisie én Bureau Van Luijk

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan André van Luijk.

Naam en bedrijf
André van Luijk en we zijn lid van de sociëteit met Woongold (Vastgoed), maar hebben daarnaast ook Woonvisie (Makelaardij), Bureau van Luijk (Financieringen).Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
We wonen in een oude getransformeerde kleuterschool in Capelle aan den IJssel, we zijn getrouwd en hebben zes kinderen.

Waar kunnen we je van kennen?
Op de sociëteit kennen mensen me vooral als mede-eigenaar van Woongold, maar intern ben ik vooral bezig met de financieren van particulieren, beleggers en ons eigen vastgoed.

Waar kunnen we je voor bellen?
Een lastige casus m.b.t. het financieren van vastgoed.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Normaal in de kerk, maar in deze tijden kijken we digitaal vanuit huis.Beste restaurant
Voor onze kinderen is dat McDonald’s, maar zelf ben ik liever in de Aqua Asia Club in De Rotterdam.

Mooiste gebouw
Rotterdam Centraal vind ik erg mooi, misschien niet het allermooiste gebouw, maar als je met de trein naar Rotterdam gaat, is dit wel een prachtige binnenkomer ten opzichte van. hoe het eerst was.

Eerste herinnering aan Rotterdam
Als ik als kind over de ring van Rotterdam reden naar Hoek van Holland, bleef me vooral een stukje stad op ring Noord bij. Dat is nu precies het stukje waar ik nu vlakbij werk.

Mooiste plek in Rotterdam
De Historische Tuin Schoonoord naast het Euromastpark. Het Euromastpark kent iedereen, maar dit hofje ligt er pal tegenaan, en is best onbekend.

Inspiratiebron
Gesprekken met mensen. Ik lees veel, maar middels gesprekken kun je ideeën toetsen. Die gesprekken zie ik ook als inspiratie.

Guilty pleasure
Een goede sigaar!

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Klassieke muziek.

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Gezellig met het gezin, familie en vrienden.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand gedaan hebt?
Niet veel. Een maand terug is mijn buurman plots omgekomen bij een ongeval op de A20. De afgelopen maand niet veel tijd en zin gehad om leuke dingen te doen. Meer genoten van de kleine dingen, zoals een zwembad voor de kinderen opzetten.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Specialistisch zijn en tegelijkertijd een helikopterview hebben. Een aantal jaar terug heb ik Master of Financiële Planning(MFP) gehaald. Wat MRE is het Vastgoed is, dat is MFP in de financiële wereld. In deze wereld waar alles zich zeer snel aanpast ben ik blij dat we flink investeren in kennis.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
De juiste mensen aan elkaar koppelen. Ik geloof erg in het netwerk delen. Samen kom je verder dan ieder voor zich. Ik ben meer een teamspeler.

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Ga doen wat je leuk vindt. Als je wat gaat doen wat je passie is, dan geloof ik dat je daar altijd een goede boterham mee kan verdienen.

Wat wil je later worden?
Financial Life Planning staat nog op mijn verlanglijstje. De zachte kant van financiën vind ik fascinerend. Waarom gaat iemand drie keer failliet en was hij ook drie keer miljonair? Waarom is de een serie-ondernemer en blijft de ander hikken tegen een glazen plafond? Rijkdom en armoede heeft een zeer sterk gedragscomponent.

Vraag speciaal aan jou van Gerard Baan van Baan Vastgoed BV:  Jij hebt veel te maken met het bankwezen. Een van de oorzaken van stijgende huizenprijzen is de beschikbaarheid van geld. Hoe zie jij de samenhang tussen de huidige wereldwijde Quantitative easing door centrale banken en de toekomst van de Nederlandse woningmarkt?
In 2020 had de markt het vooral over assetinflatie. Het bijgedrukte geld sloeg neer in vastgoed, aandelen, goud en andere waarde dragende investeringen. Historisch gezien zal geld bijdrukken resulteren in inflatie. Geld kan niet onbeperkt ongestraft gedrukt worden. Nu wereldwijd bedrijven als gevolg van Corona gaan hamsteren zal de inflatie die vooral van toepassing was op assets gaan doorwerken in de consumentenprijzen. Als de inflatie zich rustig ontwikkeld, verwacht ik niet veel nadelen voor de woningmarkt, maar als dit proces plots zeer snel gaat, dan zal de woningmarkt afkoelen. Het scenario dat de schaarste voorlopig nog aanhoudt acht ik het meest waarschijnlijke, maar ik volg de ontwikkelingen nauwgezet.

Ik geef het stokje door aan Marije Stenstra van Syrinx PR en Communicatie en wil van haar ook nog dit weten: Een periode van kanker is een markeerpunt in je leven! Welke lessen heb je geleerd die je aan de mensen in het vastgoed wilt meegeven?

Visitekaartje
André van Luijk
LinkedIn
W www.woongold.nl
andre@woongold.nl
T  06 47 23 08 70