Andre Mol | MAAQ building identity

Andre Mol | MAAQ building identity

Het estafette-interview is een podium, speciaal voor onze leden, zodat we elkaar – juist nu – nog beter leren kennen. Daarom geven we de komende tijd onze VSRR-leden de ruimte om meer over zichzelf te vertellen aan alle andere leden. Elke woensdag valt het interview op je digitale deurmat. Deze week stellen we je voor aan Andre Mol.

Naam en bedrijf
Andre Mol – MAAQ building identity.

Waar woont je huis, wat voor relatie, kinderen?
Geboren Rotterdammer en alweer 35 jaar samenwonend, waarvan de laatste 27 jaar, erg plezierig met Petra, in Hendrik Ido Ambacht. We hebben twee geweldige mensen voortgebracht, onze dochter Llewellyn van inmiddels 30 en een zoon Thimo van 27.

Waar kunnen we je van kennen?
Ik ben lid geworden net voor de Corona uitbraak, dus zeker niet van de meetings! Op dit moment werken we ontwerpend en/of bouwend aan meerdere panden in Rotterdam, waaronder de Wilhelminatoren, Weena 200 en het World Port Center. Uit de oude doos, de strandbal voor de deur van de Baja Beachclub of de signing en interne verbouwing van Holland Casino Rotterdam.

Waar kunnen we je voor bellen?
Om van gedachten te wisselen over het opwaarderen van bestaand vastgoed, of het nu om wonen, werken of winkelen gaat.

Waar vinden we je op zondagmorgen?
Afhankelijk van het weer, maar als het even kan buiten.Beste restaurant
In ben al jaren een grote fan van “Zeezout” wat we overigens alweer 8 jaar geleden hebben mogen verbouwen. Maar veel chefs in de regio creëren verbluffend mooie gerechten die een feest zijn voor de zintuigen.

Mooiste gebouw
Niet te doen, er zijn in het verleden en het heden prachtige gebouwen en omgevingen gecreëerd, die er echt toe doen. Ik heb dan ook geen uitgesproken voorkeur voor één gebouw.

Eerste herinnering aan Rotterdam
C 70 in Rotterdam centrum, met twee vriendjes, zelfstandig met tramlijn 2 naar station Maashaven en daarna met de metro naar het centrum, in het laatste jaar van de lagere school, dat maakte een onuitwisbare indruk!

Mooiste plek in Rotterdam
Als de stad nog slaapt, in alle vroegte binnen rijden over de Maasboulevard.

Inspiratiebron
Het leven, in de vorm van beelden, kleuren, geuren, vormen, materialen, teksten en mensen, die bron is er altijd, en onuitputtelijk.

Guilty pleasure
Bij mooi weer, auto uit de garage en toeren.

Afgelopen maand meest gedraaid op Spotify
Ik moest even denken met al die playlists, maar wat het dichtste bij ouderwetse grijs draaien komt, is op dit moment José James, het album “Lean on me” of  “No beginning no End”

Wat doe je het liefst als je niet werkt?
Delen van gezelligheid met vrienden en familie, onder het genot van een mooie maaltijd, een fijn glas wijn, een goed gesprek en de nodige humor, dat geeft energie.

Wat is het leukste dat je afgelopen maand gedaan hebt?
Zakelijk, het Power BI dashboard werkend en privé, weer een keer een lunch buiten de deur, op het terras van “Zomerlust” in Zwijndrecht.

Wie / welke specialismen heb je nodig in je dagelijks werk?
Mijn collega’s, een hecht team van creatieven, techneuten en bouwers. Allemaal specialisten binnen hun vakgebied.

Hoe kun jij andere leden verder brengen in hun werk?
35 jaar ondernemerschap brengt de nodige ervaring in bedrijfsvoering, veel zaken zijn de revue gepasseerd binnen het creatieve, technische en financiële vlak. Indien je idee hebt dat ik je ergens mee kan helpen, bel gerust!

Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gehad?
Je moet niet nadenken, maar voordenken, want als je na denkt dan ben je te laat. En toeval bestaat niet, zaken komen op je pad, daar doe je iets of niets mee, maak die keuze bewust.

Wat wil je later worden?
Gezond oud, “fit naar de finish” en meer tijd besteden aan het met mijn handen werken/ klussen, bij voorkeur onder de zon.

Vraag speciaal aan jou: Als je je 20-jarige zelf een advies zou kunnen geven, wat zou dat zijn?
Het leven is één grote ontdekking, je leert het meest van je fouten, maar je hoeft niet zelf al die fouten te maken om te leren. Deel je uitdagingen met de juiste mensen en laat je adviseren.

Ik geef het stokje door aan Dick Vink van Program Bouwmanagement BV en wil van hem ook nog dit weten: Wat houdt jou op dit moment bezig op het gebied van de “WELL building standard” en wat is wereldwijd wat jouw betreft het best geslaagde WELL project? 

Visitekaartje
Andre Mol
LinkedIn
LinkedIn Maaq
W www.maaq.nl
mol@maaq.nl
T  06 53 88 55 79