De wondere wereld van het Erasmus MC

De wondere wereld van het Erasmus MC

Willemineke Hammer - Erasmus MC 27 maart 2015 Beeld: Ronald Schlundt Bodien/EGM architecten       Rondleiding Erasmus MC 27 maart 2015 Beeld: Ronald Schlundt Bodien/EGM architecten

Op vrijdag 27 maart waren we met ruim 70 leden te gast in het grootste ziekenhuis van Nederland: Erasmus MC. Met een beetje geluk kom je er niet al te vaak, maar eigenlijk is het een bezoek meer dan waard. Het indrukwekkende complex bestaat uit bestaande bouw en nieuwbouw die vloeiend in elkaar overlopen. Een prestatie van formaat aangezien het ziekenhuis tijdens de bouw gewoon volledig operationeel is.

Projectarchitecten aan het woord
De projectarchitect van het Erasmus MC, Willemineke Hammer van EGM Architecten, vertelde het boeiende verhaal van deze (ver)nieuwbouwopgave en alle uitdagingen die hierbij komen kijken. Daarna vertelde projectarchitect Dickie Scipio van KAAN architecten over de opdracht voor het splinternieuwe Onderwijscentrum van het Erasmus MC. Met als paradepaardje de indrukwekkende bibliotheek / studiezaal.

Rondleiding en netwerklunch
Na deze presentatie kregen we een rondleiding door het Erasmus MC langs enkele highlights. Om vervolgens in het Onderwijscentrum te eindigen voor een smakelijke lunch en de mogelijkheid om te netwerken met alle deelnemers.

Beelden: Ronald Schlundt Bodien/EGM architecten