Bouwkundigen en fiscalisten gezocht voor expertpool gemeente Rotterdam

Bouwkundigen en fiscalisten gezocht voor expertpool gemeente Rotterdam

Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam zoekt naar 2 bouwkundig adviesbureaus en 2 fiscale adviseurs die vastgoedeigenaren kunnen helpen in de transformatie van hun vastgoedobject naar een andere functie. Je wordt onderdeel van een expertpool met ook 2 architecten. De komende 3 jaar wordt in 3 gebieden geëxperimenteerd met allerlei maatregelen om de transitie van een winkelgebied naar een andere gebied met succesvollere functies te versnellen. Het betreft ongeveer 30 aanvragen per jaar.

Een transformatiemanager zal alle vastgoedeigenaren van leegstaande winkels proactief benaderen en hen doorverwijzen naar de expertpool. Zij krijgen van de gemeente Rotterdam een strippenkaart waarmee zij adviesuren van de expertpool kunnen inkopen.

De bouwkundig adviseurs geven minimaal een advies of het pand geschikt is voor transformatie naar een andere functie zoals wonen. De fiscalist geeft advies over en begeleiding bij het beste scenario voor de eigenaar; zelf transformeren en daarna beleggen of verkopen, verkopen aan ontwikkelaar die het transformeert, ontwikkelaar transformeert eigenaar belegt etc.).

De gebieden zijn:

  • Oude Noorden (Roderijslaan, Roderijsestraat, Bergweg, Tollenstraat, Benthuizerstraat)
  • Feijenoord (Strevelsweg, Riederlaan, Putsebocht)
  • Katendrechtse Lagendijk/Wolphearsbocht

 

Interesse? Stuur dan een mailbericht naar Kim Nguyen, projectmanager transformatie vastgoed, ku.nguyen@rotterdam.nl. Vermeld s.v.p. je uurtarief en hoeveel uren je nodig denkt te hebben om het gevraagde te kunnen realiseren.