Bezoek aan RDM Campus

Bezoek aan RDM Campus

IMG_5504 (Kopie)Op 18 februari gingen we met een grote groep leden de Rotterdamse haven in voor een bezoek aan de indrukwekkende RDM Campus.

Stadshavens Rotterdam
Eerst werden we door Luuk Prevaes bijgepraat over de vele ontwikkelingen in het gebied Stadshavens Rotterdam. Hier gebeurt veel meer dan je vaak weet; van Merwede Vierhavens tot Kop van Zuid en RDM. Delen van de haven transformeren stap voor stap van overslag en opslag naar wonen en werken. Een langlopende en boeiende ontwikkeling, met name ook op vastgoedgebied. Cor van Asch van het Havenbedrijf Rotterdam vertelde vervolgens enthousiast over de ontwikkeling van het RDM terrein van scheepswerf tot plek voor technisch onderwijs en innovatie.

RDM Campus
Hierna maakten we in drie groepen een rondwandeling over de RDM Campus, langs de indrukwekkende, gerenoveerde loodsen. En we bezochten het Innovation Dock waar diverse bedrijven onderzoek verrichten en innovatieve (technische) producten ontwikkelen. Aansluitend was er uiteraard alle gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel in de loods van Hogeschool Rotterdam.